۱۰ راهکار غلبه بر احساس حسرت و پشیمانی در پایان هر هفته
اگر تا به حال افکاری به ذهنتان خطور کرده از قبیل اینکه: “من در این هفته آنقدری که میخواستم بهرهوری نداشتم” یا “این هفته باید وقت بیشتری را با بچهها میگذراندم،” تنها نیستید. بسیاری از افراد در پایان هر هفته از خود راضی نیستند و کارهایی که باید را انجام ندادهاند یا آنطوری که توقع داشتهاند کارآمد نبودهاند. در ادامه با ما همراه باشید تا۱۰ راهکار غلبه بر احساس حسرت و پشیمانی در پایان هر هفته را بدانید و این آخر هفته را با احساس پشیمانی کمتری سپری کنید.
بسیاری از مردم اواخر عمر خود احساس حسرت و پشیمانی بزرگی را تجربه میکنند، مواردی از قبیل: “من باید تمام این مدت را با برادرم ارتباط میداشتم” یا “من باید بیشتر تلاش میکردم تا ازدواجم موثر باشد.” و متأسفانه، ایجاد تغییر مثبت در زندگی یا جبران خسارت وارده، برای بسیاری از مردم خیلی دیر است.
اما، خبر خوب این است که با پرداختن به پشیمانیهای کوچکتری که در پایان هر هفته تجربه میکنید، ممکن است از پایان دادن به پشیمانیهای بزرگ در پایان زندگی خود جلوگیری کنید.
۱. پشیمانیهای خود را بشناسید
خواه احساس حسرت و پشیمانی شما ناشی از عدم اقدام باشد – مثل اینکه حرف خودتان را نزنید – یا در اثر اقدامی اشتباه – مثل ترک عجولانه شغلتان – همه اشتباه میکنند. اما گاهی اوقات، غرور مانع این میشود که به پشیمانیمان اعتراف کنیم.
اگر به خاطر اشتباهی که مرتکب شدید، خودتان را سرزنش کنید یا همه دلایل رخ دادن اشتباه را مدام مرور کنید فایدهای نخواهد داشت. اما اختصاص چند دقیقه وقت برای تأیید پشیمانیتان میتواند به شما کمک کند که از اشتباهاتتان درس بگیرید.
پشیمانی از آسیب رساندن به شخص دیگر، زندگی بیش از حد در منطقه راحتیتان یا پذیرفتن ریسکی که نتیجه خوبی نداشت، مشکلی ایجاد نمیکند. برچسب زدن به احساسات و تأیید پشیمانیتان میتواند لحظههای تأسفبار شما را به فرصتهایی برای رشد تبدیل کند.
مطلب مرتبط: ۷ نکته برای اینکه در لحظات پایان عمر احساس پشیمانی نداشته باشید
۲. اهداف بلند مدت خود را مشخص کنید
بدون اهداف بلند مدت مشخص، احتمالاً در پایان هفته با پشیمانی مواجه خواهید شد. آیا میخواهید از سلامتی خود بهتر مراقبت کنید؟ آیا میخواهید مدرک دانشگاهی بگیرید؟ آیا میخواهید با فرزندانتان طور دیگری وقت بگذرانید؟
در نظر بگیرید که میخواهید طی 5، 10 و 20 سال زندگی شما چگونه باشد. فکر کردن به آینده نکتهای کلیدی در ایجاد نوعی زندگی است که میخواهید داشته باشید – و البته همراه با پشیمانی کمتر.
۳. اهداف هفتگی تعیین کنید
تعیین اهداف هفتگی به شما کمک میکند ایدههای خود را عملی کنید. از خود بپرسید، “قرار است در هفت روز آینده به چه نتیجهای برسم تا در پایان هفته آینده پشیمانی کمتری داشته باشم؟”
شاید میخواهید یک کیلو از وزنتان را از دست بدهید. یا شاید امیدوار هستید که یک هفته کامل را بدون از دست دادن روحیهتان سپری کنید.
وقتی هدف خود را یادداشت میکنید، شانس موفقیتتان را نیز افزایش میدهید. بنابراین خواه یک پوستر درست کنید، خواه آن را روی تقویم بنویسید، یا آن را تصویر زمینه لپتاپتان قرار دهید، ثبت هدف هفتگیتان کمک زیادی به شما خواهد کرد.
مطلب مرتبط: ۲۰ کار که بعد از انجامشان احساس پشیمانی میکنید
۴. اهداف روزانه ایجاد کنید
هر قدمی را که میتوانید هر روز بردارید تا کمی به هدف هفتگی خود نزدیک شوید، مشخص کنید. اهداف روزانه شما ممکن است شامل مواردی باشد از قبیل: “امروز 20 دقیقه ورزش میکنم” یا ” 15 دقیقه صرف تمیز کردن کمدم خواهم کرد.”
هدف خود را به صورت یک مرحله عملی واضح مشخص کنید. این هدف میتواند به هر اندازه که دوست دارید کوچک یا بلند پروازانه باشد اما انتظارات خود را منطقی نگه دارید. و با هر روز موفقیتآمیز، میتوانید انگیزه و شوق زیادی برای ادامه کار ایجاد کنید.
۵. خود را برای موفقیت آماده کنید
با دستیابی آسان به اهداف روزانهتان، خود را برای موفقیت آماده کنید.
اگر میخواهید قبل از کار ورزش کنید، قبل از خواب کیف بدن خود را ببندید یا کفش های دویدنتان را کنار تخت بگذارید. اگر میخواهید کتابی بنویسید، هر روز زمانی را برای نوشتن مشخص کنید و آن را در تقویم خود علامت بزنید. اگر به جای اینکه روی کتاب خود کار کنید، وسوسه میشوید روی کاناپه بنشینید و تلویزیون تماشا کنید، کنترل از راه دور را در مکانی دور قرار دهید تا وسوسه نشوید و تلویزیون را روشن نکنید.
با آماده کردن خودتان برای رسیدن به موفقیت میتوانید شانس رسیدن به اهداف تان را افزایش دهید. چند تغییر استراتژیک کوچک میتواند تمام آنچه برای افزایش زیاد تواناییتان نیاز دارید، باشد.
۶. برای موانع و چالشها برنامهریزی کنید
به مواردی فکر کنید که احتمالاً شما را از مسیر خارج میکنند. شاید یک مهمانی در دفتر کارتان میتواند رژیم غذاییتان را به هم بزند. یا شاید یک هفته شلوغ پیش رو به این معنی باشد که وقت کمی برای گذراندن با بچهها دارید.
به موانعی که احتمالاً در این هفته با آنها روبرو خواهید شد فکر کنید. طرحی را برای کمک به مقاومت در برابر وسوسه یا غلبه بر آن چالشها تهیه کنید. وقتی برنامه مشخصی در پیش دارید، برای رسیدن به اهداف خود بهتر مجهز میشوید.
۷. راههایی برای مسئولیتپذیر بودن خودتان پیدا کنید
مسئولیتپذیری میتواند یک جنبه مهم برای حفظ انگیزه باشد و روشهای مختلفی وجود دارد که کمکتان میکنند خود را مسئول نگه دارید. یافتن استراتژیهایی که برای شما مناسبتر هستند، بسیار مهم است.
علامتگذاری هر روزه باشگاه رفتنتان روی یک تقویم که به در یخچال چسبیده، ممکن است تمام آنچه برای ماندن در مسیر لازم دارید باشد. یا ممکن است اپلیکیشنی پیدا کنید که به شما امکان میدهد پیشرفت روزانهتان را ردیابی کنید.
برخی از افراد ممکن است متوجه شوند که برای مسئولیتپذیر بودن به یادآوری دیگران نیاز دارند. این ممکن است به معنای کار روزانه با یک دوست باشد یا ممکن است به معنای ارسال عکس از خود در باشگاه در یک گروه مسئولیتپذیری در شبکههای اجتماعی باشد.
در نظر بگیرید چه چیزی به شما کمک میکند که در طول هفته پاسخگو باشید. در این صورت، برای رسیدن به اهداف روزمره خود انگیزه بیشتری خواهید داشت.
۸. روی پیشرفتتان تامل کنید
هر روز چند دقیقه وقت بگذارید و روی پیشرفتتان تأمل کنید. به این فکر کنید که چه کارهایی را به خوبی انجام دادهاید و فردا را چطور میتوانید بهتر عمل کنید.
نوشتن در یک دفتر روزنگار ممکن است روش خوبی برای پیگیری پیشرفتتان باشد. تمرین ساده نوشتن به طور روزانه ممکن است شامل نوشتن مراحلی باشد که برای نزدیک شدن به هدف خود برداشتهاید.
سپس، در پایان هفته – یا هر ماه یک بار – تمام مراحل انجام شده را بخوانید.
مرور پیشرفتی که داشتهاید، میتواند برای ادامه کار به ما انگیزه بدهد تا در زندگی احساس حسرت و پشیمانی کمتری داشته باشید.
۹. موفقیت خود را جشن بگیرید
جشن گرفتن نقاط عطف کوچک در طول مسیر میتواند کار سخت شما را خوشایندتر کند. از قبل تصمیم بگیرید که چگونه میتوانید به خاطر یک کار خوب انجام شده به خودتان پاداش دهید.
مثلا میتوانید بعد از اینکه 30 بار به سالن بدنسازی رفتید، یک پیراهن جدید برای خودتان بخرید. یا زمانی که توانستید با موفقیت ۱۰ میلیون تومن پسانداز کنید، دوستتان را برای مهمانی شام دعوت کنید.
فقط مطمئن شوید که پاداشهای شما اهدافتان را خراب نمیکنند. به عنوان مثال، چون تمام هفته به رژیم خود پایبند بودهاید، جمعه را زیادهروی نکنید. قعا شما نمیخواهید که پاداشتان مانع پیشرفت شما و رسیدن به هدفتان شود.
۱۰. راههای بهبود را مشخص کنید
اگرچه تأیید تلاش و موفقیتتان مهم است، اما شناخت قدمهایی که میتوانید برای ادامه پیشرفت بردارید نیز به همان اندازه اهمیت دارد.
وقت بگذارید و مشخص کنید که چه کاری را میخواهید هفته آینده بهتر انجام دهید. آیا میخواهید هر شب 10 دقیقه بیشتر به باشگاه بروید؟ آیا میخواهید 15 دقیقه زودتر بیدار شوید؟ کارهای مشخصی را که میخواهید انجام دهید شناسایی کنید و یک هدف هفتگی جدید برای خود تعیین کنید.
با تلاش مداوم و سختکوشی، ممکن است دریابید که در پایان هر هفته پشیمانی کمتری خواهید داشت. و دانستن اینکه در آینده میخواهید بهتر شوید میتواند به شما کمک کند تا حسرت خود را به فرصتهای یادگیری تبدیل کنید که شما را به سمت اهدافتان سوق میدهد.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – سارا فیضی
منبع: verywellmind
۱۰ راهکار غلبه بر احساس حسرت و پشیمانی در پایان هر هفته
- مطلب قبلی ۸ راهکار برای تقویت مهارت شروع گفتگو و باز کردن سر صحبت با دیگران
- مطلب بعدی ۹ راهکار برای غلبه بر عادت به تعویق انداختن کارها