درمان فیبرومیالژیا: ۳۲ درمان خانگی درد مزمن عضلات یا فیبرومیالژیا
درد مزمن عضلات (فیبرومیالژیا) سندرمی است که بر بافتها و عضلات نرم تاثیر میگذارد. این اختلال دارای برخی علائم قابلتوجه است از جمله درد مزمن عضلات، مشکلات خواب، خستگی، نقاط دردناک و نقاط ماشه. این علائم را میتوان با استفاده از برخی داروها، مدیریت استرس و تغییر دادن سبک زندگی از بین برد. در این مقاله نحوهی خلاص شدن از شر علائم درد مزمن عضلات (فیبرومیالژیا) و تسکین درد ناشی از آن را با استفاده از داروهای خانگی به شما آموزش خواهیم داد. ابتدا باید برخی از اصول اولیه را در رابطه با فیبرومیالژیا بدانید، از جمله اینکه این اختلال چیست، چه چیزی سبب بروز آن میشود، چه نشانههایی دارد، عوامل خطر مرتبط با آن چیست و غیره. در این نوشتار به ۳۲ درمان فیبرومیالژیا یا درد مزمن عضلات آشنا خواهید شد.
درد مزمن عضلات (فیبرومیالژیا) چیست؟
فیبرومیالژیا یک اختلال دراز-مدت و گاهی مزمن است که با احساس درد فراوان در استخوانها و عضلات، خستگی کلی و حساسیت این نواحی همراه است. نشانههای این اختلال ذهنی هستند و این یعنی نمیتوان آنها را با آزمایش تعیین یا ارزیابی کرد. از آنجایی که علائم این اختلال ذهنی هستند، هیچ علتِ به وضوح شناختهشدهای برای آن وجود ندارد و فیبرومیالژیا معمولا به اشتباه به عنوان یک بیماری دیگر تصور میشود.
به علت نبود آزمایشهای عینی و تجدیدپذیر برای این اختلال، بعضی از پزشکان ممکن است این اختلال را به طور کامل زیر سوال ببرند. هرچند امروزه فیبرومیالژیا در حیطهی پزشکی بیشتر از قبل پذیرفته شدهاست، اما برخی از محققان و پزشکان هنوز هم آن را یک بیماری واقعی نمیدانند. مطابق با کلینیک Mayo، این اختلال ممکن است خطر بالقوهی ابتلا به افسردگی را افزایش دهد، به این دلیل که فرد مدام در تلاش و تقلا است که علائم آن را بپذیرد.
درحالحاضر بسیاری از پزشکان دریافتهاند که برای درمان و کنترل این بیماری، اعمال تغییر در سبک زندگی ممکن است بهتر از مصرف دارو باشد.
مطلب مرتبط: ۲۳ درمان خانگی ورم معده یا گاستریت که بسیار موثر هستند
علائم درد مزمن عضلات (فیبرومیالژیا) چیست؟
معمولا درد مزمن عضلات (فیبرومیالژیا) سبب میشود که مناطقی در بدنتان حساس به لمس باشند. این قسمتها، نقاط دردناک یا نقاط ماشهای نامیده میشوند. در چنین قسمتهایی بر روی بدن، حتی فشار یا واکنش ملایم نیز ممکن است منجر به احساس درد شود.
امروزه این نقاط معمولا برای تشخیص فیبرومیالژیا استفاده نمیشوند. در عوض، ممکن است این نقاط برای متخصصان یا پزشکان به عنوان راهی برای کاهش تعداد تشخیصهای احتمالی استفاده شوند. پزشکان میتوانند از ترکیب نشانههای پایدار با برخی از آزمایشهای پزشکی برای شناسایی علت بروز بیماری استفاده کنند.
درد ناشی از این نقاط ماشهای را میتوان به عنوان یک درد خفیف پایدار که بر روی بسیاری از مناطق بدن تاثیر میگذارد، توصیف کرد. اگر این درد را بیش از ۳ ماه تجربه کنید، پزشک ممکن است آن را به عنوان نشانهی فیبرومیالژیا تشخیص دهد.
افراد مبتلا به این اختلال همچنین مشکلات خواب، خستگی، سردرد، خواب بیش از حد بدون احساس آرامش، اضطراب، افسردگی، عدم توانایی در توجه یا تمرکز، درد مفاصل یا درد در قسمت پایین شکم را تجربه میکنند.
نشانههای درد مزمن عضلات (فیبرومیالژیا) ممکن است ناشی از تفسیر اشتباه اعصاب و مغز یا واکنش بیش از حد به سیگنالهای درد منظم باشد. واکنش بیش از حد به سیگنال درد میتواند در اثر عدم تعادل شیمیایی در مغز انسان رخ بدهد.
مطلب مرتبط: ۱۰ درمان طبیعی سرطان پانکراس یا سرطان لوزالمعده
علل بروز فیبرومیالژیا چیست؟
محققان رشتهی پزشکی و همچنین پزشکان، در واقع، علل واقعی بروز این اختلال را نمیدانند. اما، با گذشت زمان و همراه با پیشرفت در زمینهی پزشکی، اخیرا برخی از عواملی که موجب بروز فیبرومیالژیا میشود، کشف شدهاند:
– عفونت: اختلالات اولیه میتوانند باعث بروز درد مزمن عضلات (فیبرومیالژیا) شوند یا نشانههای این بیماری را بدتر کنند.
– ژنتیک: اغلب فیبرومیالژیا از راه وراثت منتقل میشود. اگر یکی از اعضای خانوادهتان این اختلال را داشته باشد، احتمال اینکه شما هم به آن مبتلا شوید، وجود دارد. بسیاری از محققان نشان میدهند که برخی جهشهای ژنتیکی در این مسئله نقش ویژهای ایفا میکنند. این ژنها هنوز شناسایی نشدهاند.
– تروما: افراد مبتلا به آسیب فیزیکی و عاطفی ممکن است به درد مزمن عضلات (فیبرومیالژیا) مبتلا شوند. این بیماری با اختلال استرس پس از ضایعهی روانی ارتباط دارد.
– استرس: استرس هم مانند تروما میتواند اثرات طولانی مدت بر بدن شما ایجاد کند. این مشکل با اختلالات هورمونی که میتواند در بروز فیبرومیالژیا نقش داشته باشند، ارتباط دارد.
نقطهی ماشهای چیست؟
اگر کسی در حداقل یکی از ۱۸ مورد از نقاط ماشهای، درد و حساسیت فراوان داشته باشد، تشخیص این خواهد بود که به فیبرومیالژیا مبتلا است. افراد حرفهای در زمینهی مراقبتهای بهداشتی، با اعمال فشار شدید روی این نقاط، تعداد موارد دردناک را محاسبه میکنند.
برخی از نقاط ماشهای شایع عبارتند از:
– ناحیهی بالای قفسهی سینه
– پشت سر
– زانوها
– باسن
– قسمت بیرونی آرنج
به طور معمول، تمرکز بر نقاط ماشهای، بخشی از فرآیندی تشخیص فیبرومیالژیا نیست. در عوض، اگر علائم درد گسترده به مدت بیش از ۳ ماه ادامه بیابد بدون اینکه بیماری دیگری در فرد تشخیص داده شود، نظر پزشک بر بروز فیبرومیالژیا در شما خواهد بود.
عوامل خطر آن چیست؟
علیرغم اینکه علل بروز فیبرومیالژیا روشن نیست، عود کردن این اختلال میتواند ناشی از آسیب فیزیکی، استرس یا یک بیماری همستی غیرمرتبط مانند آنفلوآنزا باشد. سیستم عصبی و مغز ممکن است دچار تفسیر اشتباه شوند یا در برابر سیگنالهای معمول درد بیش از اندازه واکنش نشان دهند. تفسیر نادرست ممکن است به دلیل عدم تعادل در مواد شیمیایی مغز باشد.
علاوه بر این، عوامل خطر دیگری نیز که منجر به بروز فیبرومیالژیا میشوند، وجود دارد:
– جنسیت: به نظر میرسد زنان بیشتر از مردان به فیبرومیالژیا مبتلا میشوند.
– سابقهی خانوادگی: وراثت، عامل مهمی در مورد ریسک ابتلا به فیبرومیالژیا است.
– بیماری: علیرغم اینکه فیبرومیالژیا نوع خاصی از آرتریت (التهاب مفاصل) نیست، ابتلا به بیماریهای روماتیسمی مانند آرتریت روماتوئید یا لوپوس، ممکن است خطر ابتلا به این اختلال را افزایش دهد.
مطلب مرتبط: ۳۰ بهترین درمان خانگی باد معده (شکم) که معجزه گر هستند
در ادامه ۳۲ شیوه طبیعی برتر برای درمان درد فیبرومیالژیا آمده است که باید حتما امتحان کنید
۱. ورزش
اگر از فیبرومیالژیا رنج میبرید، تمرینات ورزشی هوازی را انجام بدهید، و همینطور تمرینات مقاومتی یا تمرینات قدرتی را در نظر بگیرید، زیرا این تمرینات با کاهش حساسیت، درد، سختی و اختلالات خواب در تعدادی از افراد مبتلا، ارتباط دارند.
اگر ورزش میتواند علائم را تسکین دهد، برای بهبود یافتن بهتر است به طور دائم ورزش کنید. شما میتوانید با یک مربی شخصی یا یکی از دوستانتان ورزش کنید تا همیشه انگیزه داشته باشید.
۲. درمانهای خانگی برای تسکین درد فیبرومیالژیا – طب سوزنی
این درمان یکی از روشهای خانگی رایج برای تسکین فیبرومیالژیا است. مشخص شده است که در هر ۵ فرد مبتلا به فیبرومیالژیا یک نفر در ۲ سالی که این بیماری در او تشخیص داده شده از این درمان استفاده میکند و به نتایج خوبی دست یافتهاست به این ترتیب که حساسیت و دردش بهبود یافتهاست. با این وجود هنوز هم مطالعات بیشتری باید انجام شود. تعداد جلسات توصیهشده بستگی به شدت و علائم دارد. اما برخی از کارشناسان ادعا میکنند که طب سوزنی ساختگی ممکن است درد و مغز را تحت تاثیر قرار دهد.
۳. یوگا
بر اساس یک مطالعهی کوچک، زنانی که هفتهای ۲ ساعت در برنامهی یوگا شرکت میکنند و حرکات یوگا را در خانه از ۲۰ تا ۴۰ دقیقه در روز تکرار میکنند، در معرض کاهش ۳۱ درصدی علائم، از جمله خستگی و درد بودند. تکنیکهای تنفس ممکن است یک حالت آرامش را القا کند که سیگنالهای درد را تغییر میدهد.
۴. تای چی
مطالعهی انجامشده توسط محققان دانشگاه تافتس ادعا کرد که ورزش ذهنی ملایم میتواند خواب را بهبود بخشد و افسردگی و درد فیبرومیالژیا را کاهش دهد. تنفس کنترلشده و حرکات تای چی موجب تقویت حالت آرامش و جلوگیری از چرخهی درد میشود.
۵. درمانهای خانگی فیبرومیالژیا – ماساژ
یک مطالعه که در سال ۲۰۱۰ در اسپانیا انجام شد، نشان داد که شرکتکنندگان مبتلا به فیبرومیالژیا که ۲۰ جلسهی ۹۰ دقیقهای ماساژی به نام میوفاسیال را گرفتند، کاهش اضطراب و درد را تجربه کردند. فاسیا (نیام)، که بافت همبندی در اطراف اندامها و عضلات است، در کسانی که مبتلا به فیبرومیالژیا هستند، سفت میشود و به این ترتیب درد افزایش مییابد؛ با این حال، ماساژ فرد با مالش ملایم و اعمال فشار کم، میتواند باندهای نیام را سفت کند و به این ترتیب سبب نرم شدن آن بافتها شود.
ماساژ میتواند عضلات شما را تسکین دهد و همچنین حرکات مفاصل شما را بهبود بخشد. نوعی از ماساژ درمانی تحت عنوان تخلیهی لنفاوی دستی برای این بیماری مفید است. این نوع ماساژ میتواند انسداد لنفاوی را که ممکن است عامل بروز درد باشد، از بین ببرد.
برای بهدست آوردن بهترین نتایج، باید یک ماساژ درمانگر این نوع ماساژ را برایتان انجام بدهد.
۶. کاهش وزن
کاهش وزن شما میتواند نشانههای این بیماری را کاهش دهد و حتی از ابتلا به فیبرومیالژیا در شما جلوگیری کند. علیرغم اینکه مشخص نیست که چرا کاهش وزن میتواند چنین تاثیری داشته باشد، سطوح افزایشیافتهی مواد التهابی به نام سیتوکینها که در افراد مبتلا به فیبرومیالژیا و افراد چاق رایج است، میتواند موجب درد و حساسیت شود. کمی وزن اضافی ممکن است نشانههای این اختلال را بدتر کند. بالا بودن وزن همچنین ممکن است سبب بروز استرس و خستگی در مفاصل شود و درد را افزایش دهد.
۷. نمک اپسوم
سولفات منیزیم یا نمک اپسوم یکی از داروهای خانگی برای درمان فیبرومیالژیا است. غوطهور شدن در آب وان که با نمک اپسوم مخلوط شدهاست میتواند سبب شود که بدنتان منیزیم دریافت کند. فیبرومیالژیا معمولا با کمبود منیزیم مرتبط است. این حمام آرامبخش موجب کاهش درد و آرامش نیز میشود. آنچه باید انجام دهید به قرار زیر است:
– ۲ فنجان نمک اپسوم را در وان حمام که حاوی آب گرم است بریزید.
– در این محلول ۲۰ دقیقه یا بیشتر غوطهور شوید.
– این روش درمانی را سه بار در هفته تکرار کنید.
۸. درمانهای خانگی فیبرومیالژیا – اسیدهای چرب امگا ۳
اسیدهای چرب امگا ۳، چربیهای غیر اشباع، میتوانند به کاهش درد نوروپاتیک و التهاب کمک کنند. آنها همچنین میتوانند سفتی و درد مفصل را مهار کنند.
– هر روز ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری روغن ماهی مصرف کنید.
– روش دیگر این است که میتوانید ماهیهای چرب مانند ساردین، شاه ماهی، موتوماهیان، ماهی سالمون وحشی یا ماهی تن را دو بار یا سه بار در هفته مصرف کنید. برخی منابع دیگر از اسیدهای چرب امگا ۳ عبارتند از گردو، تخم کتان، روغن سویا و روغن کانولا.
– مکملهای روغن ماهی یا امگا ۳ را انتخاب کنید، اما قبل از آن حتما با پزشکتان مشورت کنید.
* توجه: افرادی که از داروهای رقیقکنندهی خون استفاده میکنند، هنگام استفاده از مکملهای امگا ۳ باید مراقب باشند زیرا روغن ماهی ممکن است با این داروها تداخل ایجاد کند.
۹. سرکه سیب
سرکه سیب میتواند سطوح pH بدن انسان را متعادل کند، استرس اکسیداتیو را کاهش دهد و گردش خون را افزایش دهد. این مادهی قدرتمند میتواند علائم فیبرومیالژیا از جمله مشکلات گوارشی، سردرد، خستگی، درد مفاصل، التهاب و تورم را کاهش دهد.
– ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری سرکه سیب خام تصفیهنشده را به یک لیوان آب اضافه کنید.
– در صورتی که دوست داشته باشید، میتوانید کمی عسل نیز به ترکیب آب و سرکه اضافه کنید.
– ترکیب حاصل را دو بار در روز مصرف کنید.
در صورتی که عادت به خوردن سرکه سیب ندارید، یک قاشق چایخوری از آن را به یک لیوان اضافه کنید و بعد میزان آن را کمکم اضافه کنید.
۱۰. زردچوبه
زردچوبه به علت خواص ضد التهابی شگفتانگیزی که دارد، میتواند با فیبرومیالژیای همراه با بیماری روماتیسمی مقابله کند. این ماده ترکیبی به نام کورکومین دارد که میتواند به کاهش سفتی و درد کمک کند.
روش ۱
– یک و نیم قاشق چای خوری پودر زردچوبه را به یک فنجان شیر اضافه کنید.
– سپس آن را بجوشانید و کمی صبر کنید تا خنک شود.
– ترکیب حاصل را ۱ تا ۲ بار در روز مصرف کنید.
روش ۲
میتوانید این داروی گیاهی را به صورت مکملهای ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیگرمی سه بار در روز مصرف کنید. قبل از استفاده از مکملها، با پزشکتان مشورت کنید.
روش دیگر این است که میتوانید زردچوبه را به غذاهایی که به طور روزانه میپزید، اضافه کنید.
۱۱. درمانهای خانگی فیبرومیالژیا – زنجبیل
زنجبیل دارای خواص ضد درد و ضد التهابی است و به همین دلیل میتواند علائم فیبرومیالژیا را کاهش دهد.
روش ۱
– ۱ قاشق چایخوری زنجبیل تازه را به حدود ۱ فنجان آب جوش اضافه کنید.
– ۱۰ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد.
– سپس ترکیب را صاف کنید این چای را ۳ بار در روز مصرف کنید.
روش ۲
برای دریافت بیشترین فایدهی ممکن، قرصهای زنجبیل را با دوز مناسب که توسط پزشکتان توصیه شدهاست، مصرف کنید.
۱۲. فلفل کاین
یکی از داروهای قدرتمند خانگی برای درمان فیبرومیالژیا، فلفل کاین است. این فلفل کپسایسین دارد که به عنوان یک تسکیندهندهی طبیعی درد عمل میکند و برای بهبود گردش خون مناسب است.
– کپسول فلفل کاین یا عصارهی آن را مصرف کنید. برای دوز مناسب، باید ابتدا با پزشکتان مشورت کنید.
– فلفل کاین را به غذاهایی که روزانه میپزید، اضافه کنید.
– علاوه بر این، شما میتوانید مقدار کمی از کرم کپسایسین با کپسایسین ۰.۰۲۵٪ را به بدنتان بزنید.
* توجه: از مصرف فلفل کاین و همچنین کپسایسین روی پوست ملتهب یا دچار پارگی خودداری کنید.
۱۳. کافور
کافور یکی دیگر از داروهای مناسب برای مقابله با فیبرومیالژیا به طور طبیعی است. این دارو میتواند عضلات را سفت کند و در نتیجه درد را کاهش بدهد. کاهش درد باعث افزایش کارایی کلی بدن انسان نیز خواهد شد. بسیاری از افراد مبتلا به کمردرد، بهتر است این ماده را امتحان کنند. آنها میتوانند روغن کافور را بر روی استخوانها یا عضلات استعمال کنند تا به کاهش درد کمک کنند یا روغن کافور را همراه با روغنهایی مانند گشنیز یا هر چیز دیگری که عضو خانوادهی نعناع است، مصرف کنند.
۱۴. درمانهای خانگی فیبرومیالژیا – سبزیجات
سبزیجات مهم هستند، زیرا مواد لازم برای سلامت عضلات و استخوانها را به بدن ارائه میدهند، و به این ترتیب به سالم و قوی بودن آنها کمک میکنند. مصرف سبزیجات مانند کدو تنبل نیز باید افزایش بیابد. اما باید به طور کلی از مصرف کلم برگ، سیبزمینی، بادمجان، اسفناج تا جایی که امکان دارد، پرهیز کنید. تا جایی که میتوانید سبزیجات بخورید و حتما از آب لیمو برای بهبود طعم آنها استفاده کنید.
۱۵. مایعات
مصرف مایعات یکی از درمانهای خانگی ساده برای رفع درد مزمن عضلات (فیبرومیالژیا) است زیرا کمک میکند تا سموم بدنتان از بین بروند و سیستم بدنتان سمزدایی شود.
۱۶. Arthcare Oil
این روغن گیاهی، یکی از داروهای مورد استفاده در خانه برای رفع درد مزمن عضلات (فیبرومیالژیا) است. میتوانید این روغن را روی مفاصلتان استعمال کنید. این روغن میتواند درد پشت، درد مفاصل و درد عضلات را از بین ببرد و بافت استخوانی را تقویت کند و در عین حال بسیار سریعتر به بافتهای بدن نفوذ میکند. از آنجایی که این روغن ضد التهاب است، میتواند یک تسکین فوری باشد و خشکی استخوانها، مفاصل و عضلات را از بین ببرد.
۱۷. درمان های خانگی درد مزمن عضلات (فیبرومیالژیا) – گرما
این درمان عالی که سبب شل شدن عضلات میشود نیز برای تسکین فیبرومیالژیا مفید است، به ویژه برای افرادی که به طور مرتب احساس سرما دارند و زمان زیادی طول میکشد تا گرم شوند.
درحالحاضر محصولات گرمایشی زیادی در دسترس هستند، از جمله:
– پدهای گرمایشی
– پدهای گرمایشی کیسهی برنج
– بطری آب داغ
– تشک یا پتوهای الکتریکی
– دمپایی یا جورابهای گرمایشی
۱۸. تنفس عمیق
با توجه به درمان های خانگی درد مزمن عضلات (فیبرومیالژیا) ، تنفس عمیق ممکن است خیلی ساده به نظر برسد، اما میتواند به کاهش اضطراب مرتبط با این بیماری کمک کند.
بسیاری از مردم تنفسهای سطحی و کوتاهی دارند که میتوانند واکنش “جنگ و گریز” را در سیستم عصبی خودگردان (ANS) ایجاد کنند. هنگامی که تنفستان را به صورت آگاهانه آهستهتر کنید، ممکن است اثر متفاوتی روی ANS ایجاد شود، به این ترتیب ذهن و بدن شما آرام میشود.
علاوه بر تنفس عمیق، توجه و هوشیاری، که توسط بسیاری از افراد تحسین شده و شامل تنفس عمیق و سایر اقدامات است، ممکن است به شما کمک زیادی کند.
اگر تمرین تنفس عمیق را برای از بین بردن علائم فیبرومیالژیا انجام دهید، نباید به سمت بالا حرکت کنید. در عوض، آن را به سمت پایین دندهها هدایت کنید و به آرامی نفس بکشید. همچنین، هنگامی که احساس استرس و اضطراب دارید، از این نکته استفاده کنید تا تمام بدن شما آرام شود. برای اینکه سریعتر بهبودی حاصل شود باید تمرین را به طور مداوم انجام دهید.
۱۹. بالش و ملحفههای مناسب
برای ورزشکاران مبتلا به فیبرومیالژیا استفاده از ملحفه و تشک نرم مهم است. اگر از این اختلال رنج میبرید، کشهای کلیپسدارِ ملحفه پیدا کنید تا ملحفه به حالت مسطح و صاف روی تخت بماند.
در صورتی که به علت فیبرومیالژیا صبحها درد دارید، باید سراغ نوع دیگری از بالش بروید. بالشهای دیگر را با ضخامتهای مختلف، یا بالشهای بدن را امتحان کنید تا ببینید کدام یک برای شما مناسب است.
۲۰. درمانهای خانگی فیبرومیالژیا – ویتامین D
افراد مبتلا به درد مزمن عضلات (فیبرومیالژیا) اغلب دارای کمبود منیزیم و ویتامین D هستند. با این حال، هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد مکملهای این ویتامینها یک درمان موثر برای فیبرومیالژیا باشند. ویتامین D بر روی عملکرد عضلانی و عصبی تاثیر میگذارد. مطالعات نشان دادهاند که پایین بودن سطح ویتامین D ممکن است با درد مزمن که یکی از علائم فیبرومیالژیا است، مرتبط باشد.
۲۱. استفاده از کپسایسین
از انواع گیاهان فلفل مادهای به نام کپسایسین بهدست میآید که به عنوان یک داروی موثر و طبیعی محسوب میشود. کپسایسین به عنوان یک مادهی فعال که در بسیاری از لوسیونها و اسپریهای بدون نسخه موجود است، زمانی که در ناحیه دردناک بدن استعمال شود، میتواند تولید یک مادهی شیمیایی به نام مادهی P را کاهش دهد. از آنجایی که این ماده کم شدهاست، احساس درد میتواند کاهش بیابد. معمولا کپسایسین برای تسکین دردهای مزمن در بیماری سرطان، دیابت و سردردهای خوشهای استفاده میشود. این دارو همچنین ممکن است درد فیبرومیالژیا را به طور موقت کاهش دهد.
۲۲. بیوفیدبک (پسخوراند زیستی)
این درمان جایگزین برای درد مزمن عضلات (فیبرومیالژیا) از ارتباط بین ذهن و بدن برای کمک به کنترل درد با استفاده از قدرت ذهنی استفاده میکند. بیوفیدبک ممکن است به شکلهای مختلفی مانند تنش عضلانی، اندازهگیریهای امواج مغز یا دمای پوست باشد.
بیوفیدبک برای تعدادی از اختلالات دردناک مفید است اگر همراه با درمانهای دیگر استفاده شود. با این حال مطالعات کافی دربارهی اثربخشی این روش وجود ندارد.
۲۳. مراقبه
آخرین، اما نه کمتاثیرترین درمان خانگی درد مزمن عضلات (فیبرومیالژیا) ، مراقبه است. گاهی اوقات، فقط دور شدن از فشار و شلوغی زندگی شهری میتواند علائم فیبرومیالژیای شدید را به طور طبیعی کاهش دهد. ثابت شدهاست که مدیتیشن یا مراقبه به برخی از افراد مبتلا به فیبرومیالژیا کمک میکند تا با عوارض جانبی اضطراب، استرس و افسردگی کنار بیایند. به ویژه، بر اساس یک مطالعهی ۸ هفتهای که توسط محققان دانشگاه بازل انجام شدهاست، یک تکنیک مراقبهای به نام کاهش سطح استرس مبتنی بر ذهنآگاهی (MBSR)، نتایج امیدبخشی را در برخی از مبتلایان به فیبرو که این روش را در خانه برای کاهش استرس و همچنین درد همراه با فیبرو استفاده میکنند، نشان داد.
برای انجام MBSR، فقط باید یک مکان آرام پیدا کنید و در آن دراز بکشید بدون اینکه چیزی در آن مدت کوتاه مزاحمتان شود. چشمها را ببندید، روی الگوهای تنفس خود متمرکز شوید تا آرام شود و به حالت مدیتیشن دربیاید. پس از آن حس کنید که آن استرس و درد در کجای بدن شما قرار دارد و از تجسم استفاده کنید تا تصور کنید که درد از بدن شما خارج میشود. ممکن است کمی طول بکشد تا MBSR را به درستی انجام دهید، اما به عنوان یک روش طبیعی در میان درمانهای خانگی برای رفع فیبرومیالژیا بسیار ارزشمند است.
۲۴. بابونه
بابونه یکی از راحتترین درمانهای خانگی برای فیبرومیالژیا است که میتوانید از آن بهره ببرید. بابونه خواص آرامبخشی دارد که به القای احساس خواب در شما کمک میکند. این گیاه مملو از سلنیوم، روی، و سایر مواد معدنی است که به بهبود سیستم ایمنی شما و همچنین کاهش چشمگیر اضطراب کمک میکند. نتیجتا، تجویز بابونه برای بیماران مبتلا به درد مزمن عضلات قطعا نتایج فوقالعادهای به همراه خواهد داشت.
۲۵. جینسنگ
جینسنگ یک گیاه باستانی و قدیمی است که اغلب از آن برای درمان فیبرومیالژیا استفاده میشود چون خاصیت فوقالعادهای در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. به علاوه، جینسنگ به بدنتان کمک میکند با هر باکتری و ویروسی بجنگد، در نتیجه به جلوگیری از انواع عفونتها کمک میکند. استفاده از جینسنگ میتواند سطح انرژی بدنتان را تقویت کند و استرس را به طرز موثری برطرف کند. در نتیجه، میتوان از جینسنگ به عنوان یکی از گیاهان عالی برای درمان فیبرومیالژیا استفاده کرد.
۲۶. اکیناسه
اکیناسه یکی از بهترین درمانهای خانگی برای فیبرومیالژیا است که میتوانید آن را امتحان کنید. اکیناسه میتواند سیستم ایمنیتان را تقویت کند و میتواند به مبارزهی بدن با عفونتها و درد کمک کند. به همین دلیل، اکیناسه ممکن است برای درمان فیبرومیالژیا بسیار مفید باشد.
۲۷. گل همیشه بهار
گل همیشه بهار یک گیاه آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که میتواند به شما کمک کند بعضی از ناراحتیهای دردناک رایج من جمله فیبرومیالژیا را درمان کنید.
۲۸. خوک طلايی
میتوانید از خوک طلایی برای درمان فیبرومیالژیا استفاده کنید چون خواص سم زدایی و ضد التهابی دارد که میتواند ناراحتیهایی مثل درد مزمن عضلات، آرتروز، و …. را درمان کند.
۲۹. گون
از گون بیشتر در طب سنتی چینی استفاده میشود. گون به شما کمک میکند سیستم ایمنی خود را تقویت کنید. گون همچنین خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی دارد. بنابراین، این گیاه برای درمان ناراحتیهایی مانند فیبرومیالژیا بسیار خوب است.
۳۰. اسطوخودوس
اسطوخودوس یک گیاه آرامبخش است که به کاهش بیخوابی، سردرد، و افسردگی کمک زیادی میکند. به علاوه، اسطوخودوس اغلب برای آرامسازی فرایندهای کلی بدن استفاده میشود و در نتیجه برای بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا بسیار مفید است.
۳۱. گل ساعتی
گل ساعتی یکی از درمانهای خانگی طبیعی برای فیبرومیالژیا است. گل ساعتی گیاهی طبیعی است که قادر است علائم رایج درد مزمن عضلات را از بین ببرد. به علاوه، گل ساعتی میتواند در مبارزه با علائم مرسوم فیبرومیالژیا مانند اضطراب، بیخوابی، تنش، استرس، و سایر علائم کمک زیادی به شما بکند.
۳۲. سنبل الطیب
سنبل الطیب در درمان اختلالات مربوط به خواب و میالژیا یا تنش عضلانی تاثیر چشمگیری دارد. اساسا، سنبل الطیب به عنوان یک گیاه آرامبخش طبیعی شناخته میشود که میتواند خواب بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا را افزایش دهد. به علاوه، این گیاه توانایی افزایش تمرکز و توجه را دارد. بنابراین، میتواند به کاهش کمبود حافظه (مغز مهآلود) که معمولا هنگام ابتلا به فیبرومیالژیا اتفاق میافتد کمک کند.
درمانهای خانگی برای درد مزمن عضلات (فیبرومیالژیا) – نکات اضافی
به غیر از امتحان کردن ۳۲ درمان خانگی فیبرومیالژیا که در بالا ذکر شد، چند نکته وجود دارد که با انجام آنها روند بهبودیتان سریعتر میشود و میتوانید از عود مجدد آن جلوگیری کنید:
– یک برنامه خواب منظم داشته باشید و به اندازهی کافی بخوابید.
– رژیم غذایی متعادل و سالم داشته باشید.
– رژیم حذفی را امتحان کنید تا حساسیتهای احتمالی غذا را آزمایش کنید و آلرژنهای غذایی بالقوه را از رژیم غذایی خود ریشهکن کنید.
– از کافئین اجتناب کنید زیرا ممکن است الگوی خواب شما را مختل کرده و نشانههای بیحسی و اضطراب را بدتر کند.
– هر روز یک مکمل منیزیم مصرف کنید. البته باید پیش از آن با پزشکتان مشورت کنید.
– برخی از مکملها را مانند ۵ هیدروکسی تریپتوفان (۵۰ میلیگرم، ۱ تا ۳ بار در روز)، ال-کارنیتین (۵۰۰ میلیگرم، ۲ بار در روز) و آدنوزیل متیونین (حدود ۴۰۰ میلیگرم، ۲ بار در روز) مصرف کنید. البته برای مصرف هر نوع مکملی، همیشه باید ابتدا با پزشکتان مشورت کنید.
این ۳۲ روش درمانی ممکن است به شما کمک کند که در کنار درمانهایی که پزشکتان برایتان تجویز کردهاست، تسکین بیشتری را تجربه کنید. حتما میزان درد و نتایجی را که از این روشها میگیرید کنترل کنید تا بتوانید آنها را به ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی گزارش دهید و تصمیم بگیرید که آیا تمایل دارید این درمانها را ادامه دهید یا نه.
امیدواریم که برخی از این داروهای خانگی برای درمان درد مزمن عضلات (فیبرومیالژیا) به بهبودی شما کمک کنند تا بتوانید به شیوهای که میخواهید زندگی کنید.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – سارا فیضی و کامروا ابراهیمی
منبع: trueremedies و vkool
۳۲ درمان خانگی درد مزمن عضلات یا فیبرومیالژیا
برچسب ها trueremediesvkoolتسکین فیبرومیالژیادرد مزمن عضلاتفیبرومیالژیا
- مطلب قبلی ۱۰ بهترین شهر جهان برای سفر در ۲۰۱۸
- مطلب بعدی وبینار چیست: ۷ نکته در مورد وبینار که باید بدانید