۵ خوراکی ممنوع برای بیماری آرتریت یا التهاب مفاصل
یش از آنکه بخواهیم وارد جزییات انواع خوراکی ممنوع برای بیماری آرتریت یا التهاب مفاصل شویم، باید نکتهای را به شما یادآوری کنیم: نمیتوان آرتریت را فقط از طریق رژیم غذایی درمان کرد. مونیکا اوسلندر مورنو، کارشناس ارشد و متخصص تغذیه، و مشاور تغذیه در یک موسسهی مربوط به علوم تغذیه در میامی، میگوید، “لازم است مدیریت درد توسط پزشک و با راهنمایی وی انجام شود. این فرایند باید ترکیبی از درمانهای جسمی، مدیریت استرس، انجام فعالیت بدنی، رژیم غذایی ضد التهابی، و احتمالا جراحی یا مداخلات دارویی باشد.”
همچنین خوب است بدانید افزودن یا حذف برخی خوراکیها در رژیم غذایی به منظور مقابله با آرتریت باید به همراه ایجاد برخی تغییرات دیگر در سبک زندگی انجام پذیرد. هرگاه احساس درد داشتید، قبل از آنکه به سراغ داروی مسکن بروید، ۱۰ ماده غذایی ضد درد که شما را از مسکن بینیاز میکند را امتحان کنید. برای تسکین برخی از دردهای مفصلی ناشی از آرتریت، باید از مصرف خوراکیها و مواد غذایی زیر پرهیز کنید.
خوراکی ممنوع برای بیماری آرتریت یا التهاب مفاصل
۱. کربوهیدراتهای تصفیه شده
مصرف آرد سفید و شکر به اندازهی متعادل در رژیم غذایی مسئلهای قابل قبول است؛ با این حال، این دو مادهی غذایی در جوامع مدرن به شکل گسترده و به دور از تعادل مصرف میشود. به گفتهی ریچل فاین، “مصرف کربوهیدراتهای تصفیه شده ممکن است به تولید محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGE) در بدن منجر شود؛ شواهد علمی نشان دادهاند، تولید این محصولات در بدن باعث تحریک التهاب میشود.” همچنین، پژوهشها ثابت کردهاند، شکر و آرد سفید نظیر هر آنچه در بسیاری از محصولات غذایی و تنقلات بستهبندی شده یافت میشود، تاثیرات خاصی بر وضعیت سلامت گوارش میگذارند؛ مثلا میکروبیوم آن را تغییر میدهند، و همین عامل سبب وخامت التهاب در بدن میشود.
۲. نوشیدنیهای پر از قند
همچنین، قندهای به شدت فرآوری شدهی موجود در نوشیدنیهای شیرین (و افزایش ناگهانی قند خون ناشی از مصرف آنها) با افزایش احتمال خطر ابتلا به التهاب مزمن در ارتباط هستند. به خصوص، شواهد علمی نشان دادهاند، مصرف نوشیدنیهای گازدار یا سودا باعث افزایش علائم آرتریت در زنان میشود. طبق نتایج یک مطالعه که در مجلهی آمریکایی تغذیهی بالینی به چاپ رسیدند، فقط مصرف روزانه ۳۵۰ میلیلیتر نوشابهی گازدار خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید را تا ۶۳ درصد افزایش میدهد.
مضرات این قبیل نوشیدنیها فقط به این مسئله محدود نمیشوند؛ شاید با آگاهی از ۱۰ عارضه جانبی نوشابه که واقعا خطرناک است، میزان مصرف نوشابهتان را کاهش دهید.
۳. چربی امگا-۶
در صورت امکان مصرف روغنهای آفتابگردان، گلرنگ، ذرت، سویا و هستهی انگور را در رژیم غذاییتان محدود کنید، زیرا نسبت اسیدهای چرب امگا-۶ به امگا-۳ در آنها در مقایسه با سایر روغنها بسیار بالاتر است. به گفتهی ریچل فاین، مولکولی به نام ایکوزانوئید که از اسیدهای چرب امگا-۶ مشتق میشود، میتواند باعث افزایش فشار خون، تحریک واکنش دستگاه ایمنی بدن، و وخامت التهاب در بدن شود.
۴. گوشتهای فرآوری شده
گوشتهای فرآوری شده نظیر بیکن، سوسیس، و کالباس در مقایسه با گزینههای کمتر فرآوری شده نظیر گوشت گوساله یا مرغ تازه حاوی محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGE) بیشتری هستند. به علاوه، این مواد غذایی مضر برای آرتریت، معمولا مملو از سدیم نیز هستند؛ به همین خاطر، باعث افزایش احتباس آب در بدن میشوند. این وضعیت ممکن است با ایجاد تورم در مفاصل منجر شود.
همچنین، بهتر است بدانید گوشتهای فرآوری شده جزء ۱۰ خوراکی تحریک کننده میگرن نیز هستند که باید از آن ها پرهیز کنید.
۵. پیتزا
به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده، پیتزا یکی از اصلیترین منابع سدیم در رژیم غذایی معمول مردم آمریکا است؛ بنابراین، مصرف بیش از اندازهی این غذا ممکن است باعث ایجاد التهاب در مفاصل شود. این تاثیر مخرب پیتزا در صورتی که آن را پر از کربوهیدراتهای تصفیه شده کنید و همچنین، گوشتهای فرآوری شده نیز به آن اضافه کنید، چندین برابر میشود؛ یعنی با خوردن چنین پیتزایی، ترکیبی از سه بدترین مواد غذایی برای آرتریت را یکجا وارد بدنتان میکنید.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – امیر رضا مصطفایی
منبع: health
۵ خوراکی ممنوع برای بیماری آرتریت یا التهاب مفاصل
برچسب ها آرتریتبیماری آرتریتخوراکی ممنوع برای بیماری آرتریتدرد مفاصلروماتیسم
- مطلب قبلی ۵ گروه از بدترین و بهترین میوه ها برای سلامتی
- مطلب بعدی طرز تهیه خوراک فیله بوقلمون با کدو و اسفناج