۲۶ بهترین درمان خانگی تکرر ادرار شبانه
آیا شما هم مجبور هستید دائما به دستشویی بروید؟ در اصطلاح پزشکی، به این وضعیت تکرر ادرار میگویند. غالبا، مثانهی انسان میتواند تا زمانی که شرایط برای دفع مهیا شود – ۴ الی ۸ بار در روز – ادرار را در خود نگه دارد. چنانچه روزانه بیش از ۸ بار به دفع ادرار نیاز دارید، یا شبها مکررا از خواب بیدار میشوید و به دستشویی میروید، به این معنی است که نوشیدنی و مایعات بیش از اندازه مصرف کردهاید یا قبل از خواب مایعات زیادی نوشیدهاید؛ یا اینکه مشکلی برای سلامتیتان ایجاد شده است. پیش از پرده برداشتن از بهترین درمانهای خانگی برای تکرر ادرار ، لازم است برخی اطلاعات اساسی را دربارهی این وضعیت بدانید. تا انتهای این مقاله با سایت بازده همراه باشید!
تکرر ادرار چیست؟
تکرر ادرار یعنی اینکه فرد باید بیش از حد معمول به دفع ادرار بپردازد. ضرورت دفع ادرار میتواند به طور ناگهانی ایجاد شود، و باعث شود فرد مبتلا به تکرر ادرار کنترل مثانهاش را از دست بدهد. فرد مبتلا از اینکه احساس میکند مثانهاش بسیار پر است، دائما شکایت میکند. همچنین تکرر ادرار به پرکاری مثانه نیز اطلاق میشود. به گفتهی پزشکان، نیاز به دفع ادرار هر دو ساعت یک بار یا حتی بیشتر، تکرر ادرار نامیده میشود.
جهت درمان تکرر ادرار، مقابله با علتهای ریشهای آن بسیار حائز اهمیت است.
علت های تکرر ادرار کداماند؟
اساسا دفع ادرار فرایند پیچیدهای است که گروهها و همچنین انواع گوناگونی از ماهیچهها، و شبکهی عصبی موجود در ستون فقرات و مغز، و شبکههای عصبی داخل و اطراف مثانه را درگیر میکند.
بنابراین، جای تعجب نیست که بگوییم تکرر ادرار میتواند علامتی برای بسیاری از بیماری، اختلالات، و وضعیتهای مختلف روانی و جسمانی باشد. نکتهی اصلی که باید به خاطر بسپارید این است که اگر تکرر ادرار بدون دلیل مشخص و به صورت مزمن ادامه یابد، ممکن است نشانهای از بروز وضعیت خطرناک و خاصی باشد. برخی انواع داروها نظیر داروهای ادرارآور نیز میتوانند با بروز این علائم در ارتباط باشند.
چنانچه بیش از حد آب نوشیده باشید یا پیش از خواب مقدار زیادی مایعات، به خصوص الکل یا کافئین، مصرف کرده باشید، ممکن است در طول شب دچار تکرر ادرار شوید. گاهی اوقات، تکرر ادرار میتواند به یک عادت تبدیل شود.
مطلب مرتبط: عفونت ادراری :۳۰ درمان خانگی عفونت مجاری ادراری
شایعترین علتهای تکرر ادرار میتواند دیابت، مشکلات پروستات و بارداری باشد.
برخی از سایر علتهای تکرر ادرار عبارت هستند از:
الف. داروهایی نظیر داروهای ادرارآور
ب. اضطراب
پ. سکتهی مغزی و سایر وضعیتهای دستگاه عصبی یا مغز
ت. عفونت غدهی پروستات
ث. عفونت کلیه
ج. ایجاد تومور / توده در ناحیهی لگن
چ. سرطان مثانه
ح. سنگ مثانه
خ. اختلال مثانه
د. بیاختیاری در ادرار
ذ. دیورتیکولیت
ر. …
علائم تکرر ادرار کداماند؟
اگر دچار تکرر ادرار شده باشید، ممکن است به دفعات متعدد احساس نیاز به دفع ادرار پیدا کنید، ولی این تنها علامتی نیست که فرد مبتلا به تکرر ادرار را گرفتار میکند. علائم تکرر ادرار بسته به علتهای مختلف آن، متفاوت هستند. با اینکه ممکن است این علائم در میان افراد مختلف، متفاوت باشند، برخی علائم شایع تکرر ادرار عبارت هستند از:
الف. نیاز فوری به دفع ادرار
ب. نشت ادرار بدون دلیل مشخص
پ. سوزش و چکه کردن ادرار
ت. وجود خون در ادرار
ث. بیاختیاری در ادرار
ج. نشت ادرار هنگام سرفه
چ. احساس ادرار کاذب – احساس نیاز به دفع ادرار بدون وجود ادرار
ح. ادرار با بوی شدید
وقتی تکرر ادرار به شدت زندگیتان را تحت تاثیر قرار میدهد یا همراه با تکرر ادرار بدون هیچ دلیل مشخص دچار برخی علائم و نشانههای نظیر تب، کمر درد، ادرار خونآلود یا کدر، احساس لرز، یا ترشح مایعات از آلت تناسلی (مردان و زنان) شدهاید، باید فورا به پزشک مراجعه کنید. همچنین، اگر به طور ناگهانی به شدت احساس تشنگی میکنید نیز باید نزد پزشک بروید.
مطلب مرتبط: ۱۰۰ بیماری رایج و هزاران درمان خانگی آنها
چه هنگام باید به پزشک مراجعه کرد؟
همانطور که پیشتر گفته شد، در برخی موارد باید فورا به پزشک مراجعه کرد. ولی، چنانچه بیش از حد معمول احساس دفع ادرار میکنید، باید به یک پزشک متخصص مراجعه کنید:
الف. بدون هیچ دلیل روشنی، نظیر نوشیدن کافئین، الکل، یا مقدار زیادی مایعات پیش از خواب، دچار تکرر ادرار میشوید.
ب. این وضعیت فعالیتهای روزانه و خوابتان را مختل کرده است.
پ. دچار برخی مشکلات ادراری / علائم نگرانکنندهی دیگر شدهاید.
به علاوه، چنانچه تکرر ادرارتان با برخی نشانههای زیر همراه باشد، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید:
الف. وجود خون در ادرار
ب. ادرار قرمز / قهوهای تیره
پ. درد در هنگام ادرار
ت. احساس فوری و شدید برای دفع ادرار
ث. بروز مشکل در تخلیهی کامل مثانه یا دشواری در دفع ادرار
ج. ناتوانی در کنترل مثانه
چ. بروز تب
مطلب مرتبط: عفونت مثانه: ۲۴ درمان خانگی عفونت مثانه را بشناسید
در ادامه ۲۶ بهترین درمان خانگی برای سوزش، عفونت، و تکرر ادرار آمده است
۱. نوشیدن آب
وقتی صحبت از درمانهای خانگی برای تکرر ادرار به میان میآید، شاید این روش درمانی کمی خندهدار به نظر برسد، ولی واقعا موثر است. در هنگام ابتلا به عفونت مجاری ادراری، نوشیدن آب یکی از ضروریترین اقدامات به شمار میرود. این کار به دفع باکتریها کمک میکند و عاملی است که باکتریها از طریق ادرار از بدن خارج میکند. بسیاری از درمانهای خانگی شامل نوشیدن مایعات هستند، زیرا خارج شدن مایعات از طریق دستگاه دفع ادرار به خلاصی بدن از شر باکتریهای مضر کمک میکند. تنها کافی است کارهای زیر را انجام دهید:
الف. یک لیوان آب خنک آماده کنید و بنوشید.
ب. روزانه ۸ لیوان (یا بیشتر) آب بنوشید تا به پاکسازی مجاری ادراریتان کمک کنید.
۲. ادرار کردن
این مورد به عنوان یکی از درمانهای خانگی برای تکرر ادرار کاملا بدیهی به نظر میرسد؛ ولی باید به خاطر بسپارید، هر گاه احساس نیاز به دفع ادرار پیدا کردید، حتما این کار را انجام دهید. اگر ادرارتان را نگه دارید، خطر رشد و تکثیر باکتریها، و ایجاد عفونت را افزایش میدهید. افراد مبتلا به عفونت مجاری ادراری هنگام دفع ادرار مقدار زیادی از این باکتریها را دفع میکنند. با اینکه این مسئله باعث ناراحتی میشود، ولی دفع ادرار در هنگام احساس نیاز، یکی از اقدامات مهم برای درمان تکرر ادرار است.
۳. جوش شیرین
یکی دیگر از درمانهای خانگی برای تکرر ادرار استفاده از جوش شیرین است. جوش شیرین مادهای جادویی است که میتواند در مبارزه علیه وضعیتهای مختلف، از اختلالات پوست نظیر عرق جوش گرفته تا مشکلات سلامتی نظیر ترش معده و عفونت مجاری ادراری به انسان کمک کند. جوش شیرین دارای طبیعت بازی (در مقابل طبیعت اسیدی) است؛ به این ترتیب، میتواند به خنثیسازی و تسکین وضعیت اسیدی ادرار کمک کند. اگر در اثر سوزش ادرار، احساس میکنید هر لحظه فورا باید به دستشویی بروید، جوش شیرین به تسکین ناراحتیتان کمک میکند.
اقدامات زیر را انجام دهید:
الف. یک قاشق چای خوری جوش شیرین را در حدود ۲۴۰ میلی لیتر آب حل کنید.
ب. آنها را آنچنان به هم بزنید تا جوش شیرین کاملا در آب حل شود.
پ. این محلول را هنگام صبح به صورت ناشتا میل کنید.
ت. این کار را بیش از چند هفته ادامه دهید.
توجه: اگر سعی میکنید از مصرف نمک خودداری کنید، جوش شیرین گزینهی بسیار خوبی برای شما خواهد بود، زیرا این ماده غنی از سدیم است.
۴. آب جعفری
علاوه بر آنکه آب جعفری میتواند یک نوشیدنی فوقالعاده نشاط آور باشد، قادر است به تسکین عفونت مجاری ادراری و تکرر ادرار نیز کمک کند، و با اثر ادرارآوری خود میتواند فرایند درمان را سرعت ببخشد. در واقع، غالبا از داروهای ادرارآور برای درمان مشکلات بسیاری استفاده میشود؛ این داروها میتوانند میزان سدیمی را که کلیهها از طریق ادرار دفع میکنند، افزایش دهند.
وقتی داروهای ادرارآور سدیم تولید میکنند، آب همراه آن را نیز جذب میکنند؛ به این ترتیب، میزان مایعات موجود در خون کاهش مییابند. کاهش مایعات باعث کاهش فشار بر سرخرگهایتان میشود. به همین دلیل نیز از آب جعفری برای درمان بیماری فشار خون بالا استفاده میشود. افراد مبتلا به عفونت مجاری ادراری باید جهت دفع باکتریها و تسکین ناراحتیشان، میزان ادرار خود را افزایش دهند، و جعفری میتواند به افزایش ادرار خروجی از بدن کمک کند. برای بهرهمندی از آب جعفری برای درمان تکرر ادرار باید طبق دستورالعمل زیر عمل کنید:
الف. یک فنجان جعفری تازه یا دو قاشق غذاخوری جعفری خشک شده را با یک الی دو فنجان آب مخلوط کنید.
ب. آب و جعفری را روی حرارت بجوشانید و سپس، شعله را کم کنید و اجازه دهید به آهستگی حرارت ببیند. سپس اجازه دهید برگهای جعفری ۵ الی ۱۰ دقیقه در آب داغ بمانند.
پ. دمنوش را صاف کنید و آن بنوشید.
در روزهای گرم تابستان، ظرف حاوی آب جعفری را در یخچال بگذارید، و “دمنوش سرد” میل کنید. در صورتی که از جعفری خشک شده استفاده میکنید، آن را در یک فنجان آب جوش قرار دهید، درب ظرف را بپوشانید و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه در آن دم بکشد؛ سپس دمنوش را صاف و میل کنید.
۵. تخم کرفس
یکی دیگر از درمانهای خانگی موثر برای تکرر ادرار استفاده از تخم کرفس است. تخم کرفس میتواند به عنوان یک داروی ادرارآور عمل کند. این اثر به دلیل وجود اجزای روغنی – بوتیلفتالید – در ترکیب تخم کرفس است. اگر از آب جعفری خوشتان نمیآید، تخم کرفس میتواند گزینهی خوبی برای آن باشد. جویدن مقدار اندکی تخم کرفس میتواند میزان تولید ادرار را افزایش دهد. برای افزایش جذب مایعات در بدن، میتوانید دمنوش تخم کرفس تهیه کنید.
۶. خیار
در میان درمانهای خانگی مختلف برای تکرر ادرار، استفاده از این روش بسیار آسان است. خیار به خاطر وجود مقدار زیادی آب در خود، برای درمان مشکلات سلامتی و زیبایی بسیار مفید است. اگر نمیتوانید به طور مرتب آب بنوشید، مصرف خیار یکی از بهترین روشها برای افزایش میزان مایعات بدن است.
الف. یک عدد خیار تازه تهیه کنید.
ب. آن را خوب بشویید و به قطعات کوچک خرد کنید؛ سپس آن را نوش جان کنید.
۷. اجتناب از مصرف مرکبات، شکلات، نوشابهی گازدار، و کافئین
اگر از تکرر ادرار رنج میبرید بهتر است از مصرف شکلات، نوشابهی گازدار، کافئین، و (احتمالا) مرکبات خودداری کنید. این مواد خوراکی میتوانند دیوارهی مثانهتان را تحریک کنند و شرایط را برای رشد باکتریها آسانتر کنند. مصرف مقدار زیادی مرکبات میزان اسید موجود در ادرارتان را افزایش خواهد داد، و عمل دفع ادرار را دردناکتر خواهد کرد. بنابراین، در صورت امکان از مصرف این مواد غذایی اجتناب کنید.
شاید خودداری از مصرف این چهار مادهی خوراکی آسان نباشد، ولی میتواند شرایط را برایتان قابل تحملتر کند. با وجود این، برخی آدمها باور دارند مصرف مرکبات توانسته است در کاهش علائم تکرر ادرار به آنها کمک کند؛ به همین دلیل نیز در کنار کلمهی مرکبات از قید “احتمالا” استفاده کردهایم.
۸. گرما
حساسیت و التهاب ناشی از تکرر ادرار میتواند به ناراحتی دائمی و آزاردهنده، احساس گرفتگی و درد منجر شود. در این شرایط، گرما میتواند کمی باعث تسکین درد مثانهتان شود. گرمای ملایم باعث آرام شدن ماهیچهها میشود، و از این طریق درد ناشی از التهاب و اسپاسم کاهش مییابد.
الف. یک بطری آب داغ آماده کنید.
ب. حولهای دور آن بپیچید، و روی مثانهتان قرار دهید.
پ. محل مناسبی را که با گذاشتن بطری گرم باعث تسکین درد میشود، پیدا کنید؛ ولی از فشار دادن آن بر روی پوستتان خودداری کنید.
ت. تا هر زمان که میتوانید کمپرس گرم را روی مثانهتان نگه دارید.
اگر به بطری آب داغ دسترسی ندارید، از هر وسیلهی مشابهی دیگری میتوانید استفاده کنید. البته به خاطر داشته باشید، آب داخل بطری نباید خیلی داغ باشد.
۹. دمنوش زنجبیل
زنجبیل برای درمان بیشتر وضعیتهای مربوط به انواع التهاب بسیار مفید است. این ادویه به مهار تولید پروستاگلاندین کمک میکند؛ در فرایند تولید پروستاگلاندین پیامرسانهای کوچکی تولید میشوند. پروستاگلاندین میتواند گونهای از فرایندهای بیولوژیک نظیر التهاب را در بدن ایجاد کند. همچنین این واسطهی شیمیایی نشانههای درد را به عصبهای مغزی ارسال میکند.
بنابراین، مصرف زنجبیل میتواند به پیشگیری از التهاب، تسکین التهاب موجود، و کاهش درد کمک کند. این فرایند مشابهی عملکرد داروهای شیمیایی ضد التهابی است، با این تفاوت که عوارض جانبی آنها را به همراه ندارد.
۱۰. آب کرنبری
آب کرنبری دارای طبیعت اسیدی است؛ به این ترتیب، میتواند شرایط را برای رشد و تکثیر باکتریهای عامل عفونت مجاری ادراری سخت کند؛ و از این طریق، میتواند خطر بروز عفونت و همچنین احتمال تکثیر باکتریها را کاهش دهد. مطالعات بسیاری نشان دادهاند، آب کرنبری یکی از موثرترین داروها برای زنان مبتلا به عفونت مجاری ادراری و همچنین عفونتهای عود کننده است.
جهت بهرهمندی از فواید آب کرنبری لازم است به اندازهي کافی از این آب میوهی پر خاصیت نوش جان کنید. با وجود این، برخی آدمها معتقدند در صورت ابتلا به معده درد باید از نوشیدن آب کرنبری خودداری کرد. ولی، با وجود این، امتحان اینکه آیا آب کرنبری در رفع تکرر ادرار موثر است یا خیر، ارزش دارد.
فقط کافی است روزی هشت لیوان آب “واقعی” کرنبری نوش جان کنید. اگر میخواهید به طور بالقوه از ابتلا به عفونت پیشگیری کنید، روزی یک تا دو لیوان آب کرنبری بنوشید.
۱۱. بلوبری
بلوبری نیز درست مثل کرنبری، ممکن است با تحت تاثیر قرار دادن فیمبریای باکتریها که با استفاده از آن، خود را به مجاری ادراری انسان متصل میکنند، به طور بالقوه از بروز تکرر ادرار پیشگیری کنند. با وجود این، آب بلوبری را نمیتوان به سادگیِ آب کرنبری استفاده کرد. معمولا آب بلوبری را با برخی آب میوهها نظیر آب سیب یا آب انگور ترکیب میکنند. در صورت امکان، سعی کنید این آب میوهی خوشمزه را به صورت خالص بنوشید.
بلوبریهای تازه را خوب بشویید و هر روز یک تا دو فنجان از آن را نوش جان کنید.
بلوبری یک افزودنی عالی به هر صبحانهای است، به خصوص غلات صبحانه.
۱۲. ترب کوهی
ترب کوهی عضوی از خانوادهی کلمها است و نخستین بار در اروپا کشت شد. این گیاه به خاطر طعم و مزهی تند و تیزش بسیار شناخته شده است. استفاده از ریشههای سفید ترب کوهی میتواند به پاکسازی سینوس کمک کند. ترب کوهی حاوی ترکیب طبیعی به نام آلیل ایزوتیوسیانات است که خاصیت ضد میکروبی قدرتمندی دارد.
با اینکه بلوبری و کرنبری ممکن است خاصیت مهارگری باکتری یا باکتریواستاتیک داشته باشند و بتواند از تولید مثل باکتریها جلوگیری کنند، ولی آلیل ایزوتیوسیانات دارای طبیعتی ضد باکتری است و میتواند باکتریها را نابود کند. این ترکیب با حمله به غشای سلولی باکتریوم، شرایط را برای دوام و بقای آنها غیر ممکن میکند.
دستورالعمل زیر را انجام دهید:
الف. نصف قاشق چای خوری ریشهی ترب کوهی تازه آماده کنید.
ب. آن را رنده کنید و با یک لیوان شیر یا آب ترکیب کنید (اختیاری).
پ. روزی دو بار به اندازهي یک قاشق چای خوری از آن را نوش جان کنید. ولی به خاطر داشته باشید، بیشتر از روزی سه وعده - به اندازهی یک قاشق چای خوری – از این داروی گیاهی را نباید مصرف کنید. اگر دچار ناراحتی معده شدید، مصرف ترب کوهی را متوقف کنید. چنانچه نمیتوانید ترب کوهی را به طور خالص میل کنید، همانطور که پیشتر گفته شد، آن را با آب یا شیر مخلوط کنید. آب یا شیر میتوانند طعم تند ترب کوهی را کاهش دهند.
۱۳. کرم لیمو و تارتار
این روش درمانی به عنوان یکی از روشهای باستانی درمان تکرر ادرار شناخته میشود. بسیاری از آدمها معتقدند، این کرم ارزشمند قدیمی میتواند از سایر درمانهای خانگی بهتر عمل کند، ولی البته گاهی اوقات نیز ممکن است هیچ تغییری در وضعیت تکرر ادرار فرد بیمار ایجاد نکند. کرم تارتار از این جهت ممکن است کارساز باشد که میتواند سطح pH ادرار را تغییر دهد؛ و به این ترتیب، محیط اطراف را برای رشد و تکثیر باکتریها نامناسب کند.
با افزودن مقدار اندکی آب لیمو به این محلول، معجون قدرتمندی خواهید داشت که میتواند باکتریها را نابود و عفونت مجاری ادراری را فورا خشک کند.
الف. یک و نیم قاشق چای خوری پودر تارتار را در نیم الی یک قاشق چای خوری آب گرم بریزید و خوب به هم بزنید.
ب. سپس، مقداری آب لیمو نیز به این ترکیب اضافه کنید.
پ. این معجون را روزی یک الی دو بار بنوشید تا از بروز عفونت مجاری ادراری پیشگیری کنید.
۱۴. آب آلوئهورا
یکی دیگر درمانهای خانگی عالی برای تکرر ادرار استفاده از آب آلوئهورا است؛ آب آلوئهورا دارای خواص طبیعی پاککنندگی است و میتواند به رفع سموم داخل بدن و کاهش استرس بر روی کلیهها کمک کند. در نتیجه، آب آلوئهورا به بهبود کلی سلامت بدن کمک میکند. جهت کنترل تکرر ادرار میتوانید هر روز آب آلوئهورا بنوشید.
۱۵. نخود اسبی (Horse Gram)
این گیاه مواد مغذی مفیدی را برای بدنتان فراهم میکند، و به بهبود سلامت کلیهها کمک میکند. به علاوه، نخود اسبی (Horse Gram) به درمان تکرر ادرار کمک میکند، بنابراین، میتوانید با کمک این گیاه علائم مربوط به تکرر ادرار را درمان کنید.
۱۶. انار
انار غنی از مواد مغذی است، و میتواند تکرر ادرار را درمان کند و به سلامت عمومی مجاری ادراری و همچنین کیسهی صفرا کمک کند. بنابراین، اگر میخواهید از شر عفونت مجاری ادراری و همچنین تکرر ادرار خلاص نباید این میوهی پر خاصیت را نادیده بگیرید.
۱۷. ماست
یکی از سادهترین درمانهای خانگی برای تکرر ادرار استفاده از ماست است. ماست به درمان عفونت مجاری ادراری و بهبود سلامت کلیهها و همچنین بهبود وضعیت گوارش کمک میکند. باکتریهای مفیدی در ماست وجود دارند که میتوانند به بهبود کلی دستگاههای بدن کمک کنند، و از این طریق، از ایجاد تکرر ادرار پیشگیری کنند. برای بهرهمندی از فواید ماست برای سلامتی هر روز این مادهی خوراکی پر خاصیت را نوش جان کنید.
۱۸. آمله یا انگور فرنگی هندی
آمله یا انگور فرنگی هندی سرشار از ویتامین C است و میتواند به بهبود سلامت عمومی بدن و درمان عفونت مثانه کمک کند. همچنین، آمله علائم عفونت مجاری ادراری را تسکین میدهد و کارکرد کلیهها را تقویت میکند؛ به این ترتیب، این میوه میتواند تکرر ادرار را کاهش دهد و وضعیت فرد را به حالت معمول بازگرداند. جهت بهرهمندی از فواید آمله، این میوهی پر خاصیت را در رژیم غذایی روزانهتان قرار دهید.
۱۹. زیرهی سبز
زیرهی سبز دارای ترکیبات طبیعی است که میتوانند دستگاه گوارشتان را تقویت کنند، و از این طریق، استرس کلیهها را کاهش دهند. در نهایت، زیرهی سبز میتواند علائم تکرر ادرار را تسکین دهد.
۲۰. اسفناج
اسفناج دارای مقدار زیادی آنتیاکسیدان و مواد معدنی است، و میتواند کارکرد کلیهها را بهبود ببخشد و به طور موثری مواد زائد بدن را کاهش دهد. جهت خلاصی از شر علائم تکرر ادرار به روشی کاملا طبیعی از این سبزی پرخاصیت بهره بگیرید.
۲۱. پودر دارچین
جهت ساخت محلول طبیعی برای درمان تکرر ادرار میتوانید پودر دارچین را مقداری آب ترکیب کنید. این مادهی پرخاصیت جهت درمان درد و التهاب در ناحیهی شکم انسان بسیار مفید است. توصیه میشود جهت انجام درمان طبیعی و تسکین مشکلات مربوط به کیسهی صفرا به طور مرتب از این محلول استفاده کنید.
۲۲. سرکه سیب
وقتی صحبت از درمانهای خانگی برای تکرر ادرار به میان میآید، نمیتواند از فواید سرکه سیب سخن نگفت؛ سرکه سیب به طور موثری به تسکین تکرر ادرار کمک میکند. همچنین، مصرف سرکه سیب درد ناشی از عفونت در دستگاه گوارش را نیز تسکین می دهد.
۲۳. تمرین کیگل
انجام مرتب تمرین کیگل باعث تقویت ماهیچههای مجاری ادراری و لگن میشود و میتواند به کارکرد مناسب مثانه کمک کند. ولی، به خاطر داشته باشید، باید فنون صحیح این تمرین را به خوبی بیاموزید و آن را بر اساس برنامهی توصیه شده انجام دهید. توصیه میشود تمرین کیگل را طبق دستورالعمل زیر انجام دهید:
الف. ماهیچههای لگنتان را حدود ۳ ثانیه منقبض کنید، و سپس آن را در ۳ ثانیهی بعدی رها کنید.
ب. این کار را در هر تمرین ۱۰ الی ۱۵ بار تکرار کنید؛ این تمرین را باید دستکم روزی سه مرتبه انجام دهید.
اگر بتوانید تمرین کیگل را به خوبی و به طور مرتب انجام دهید، حتما نتیجهی موثری از آن خواهید گرفت.
۲۴. درمانهای خانگی برای تکرر ادرار – بیوفیدبک
جهت بهبود وضعیت تکرر ادرار و همچنین کنترل ماهیچههای ناحیهی لگن میتوانید در کنار تمرین کیگل از روش بیوفیدبک یا کنترل اندامهای بدن از طریق ذهن نیز استفاده کنید.
۲۵. تربیت مثانه
این روش درمانی برای افراد مبتلا به سندرم پرکاری مثانه بسیار مفید است.
با انجام این روش درمانی مثانهتان را به گونهای تربیت میکنید که بتواند مدت زمان طولانیتری ادرار در خود نگه دارد؛ و به این ترتیب، دفعات ادرار کردنتان کاهش مییابد. تربیت مثانه شامل افزایش فواصل زمانی میان مراجعات به دستشویی جهت دفع ادرار است. این کار را باید با تلاش و پشتکار کافی ظرف مدت ۲ الی ۳ ماه انجام دهید.
۲۶. تغییر در رژیم غذایی
بهتر است از مصرف مواد غذایی محرک مثانه یا ادرارآور نظیر الکل، کافئین، غذاهای تند، شکلات، و شیرینکنندههای مصنوعی اجتناب کنید. به علاوه، باید مصرف نمک را به حداقل برسانید؛ از خوراکیهای ناسالم، غذاهای روغنی یا سرخ شده، خوراکیهای بسته بندی شده و فرآوری شده، تخمیری، شیرینیها، و تنباکو اجتناب کنید.
جهت کاهش یبوست – که به عنوان عاملی برای وخامت وضعیت پرکاری مثانه شناخته میشود – باید از مواد غذایی سرشار از فیبر استفاده کنید.
همچنین، به میزان مصرف مایعات نیز دقت کند. جهت پیشگیری از تجمع بیش از اندازهي ادرار و ابتلا به یبوست باید به اندازهي کافی آب بنوشید. حتیالامکان دستکم در مدت ۴ الی ۵ ساعت قبل از خواب آب و مایعات ننوشید تا نیاز به دفع ادرار در طول شب کاهش یابد یا به طور کلی بر طرف شود.
سایر نکتههای مراقبتی جهت درمان تکرر ادرار در خانه
در صورتی که هیچ یک از علتهای اساسی ایجاد کنندهی تکرر ادرار را در خود مشاهده نکردید و ضرورت چندانی برای مراجعه به پزشک وجود نداشت، میتوانید با انجام برخی اقدامات دفعات دفع ادرارتان را کاهش دهید.
برخی از این اقدامات از قرار زیر هستند:
الف. لباس، به خصوص لباس زیر تنگ نپوشید.
ب. لباسهای زیر نخی و مرغوب تهیه کنید.
پ. جهت بهبود وضعیت کلی سلامتیتان، روزانه حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی داشته باشید.
ت. از خروج بیمورد در روزهای گرم تابستان خودداری کنید.
ث. از نگه داشتن ادرار برای طولانی مدت خودداری کنید.
ج. از مصرف گوجه فرنگی، و همچنین محصولات پر از قند خودداری کنید.
چ. مسائل بهداشت فردی را به خوبی رعایت کنید، و استفاده از سرویسهای بهداشتی عمومی را محدود کنید.
درمان های خانگی مذکور در این مقاله برای رفع تکرر ادرار به طور کلی برای بیشتر آدمها بیخطر و موثر هستند.
با وجود این، چنانچه هیچ یک از درمانهای خانگی برای تکرر ادرار که در این مقاله توضیح داده شد، برای حل مشکلتان موثر نبود، بهتر است با متخصص درمانی یا پزشک مشورت کنید.
اگر دربارهی هر یک از ۲۶ بهترین درمان خانگی برای تکرر ادرار پرسش یا نظری دارید، بدون تردید پرسش یا نظرتان را مطرح کنید. سایت بازده از هرگونه ایدهی سازنده استقبال میکند و در اسرع وقت به آن پاسخ میدهد.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – امیررضا مصطفایی
منبع: trueremedies
۲۶ بهترین درمان خانگی تکرر ادرار شبانه
برچسب ها trueremediesتکرر ادرارتکرر ادرار شبانهدرمان خانگیدرمان خانگی تکرر ادرار شبانه