ریتارگتینگ چیست: ۶ نکته درباره تبلیغات بازهدف گذاری
اگر می خواهید بدانید ریتارگتینگ چیست باید بدانید که گاهی به عنوان ریتارگتینگ مجدد از آن یاد میشود، میتواند تعامل کاربر را با تبلیغات شما بهبود بخشد و هزینه بودجه ریتارگتینگ تان را بهینه کند. در این نوشتار نحوه استفاده از ریتارگتینگ را برای کسب و کارتان میبینید.
اگر بعد از جستجوی یک محصول، بارها و بارها در فیدهای رسانههای اجتماعی خود همان تبلیغ را مکررا مشاهده کردهاید، در موقعیت ریتارگتینگ قرار داشتهاید. ریتارگتینگ راهی است که به وسیلهی آن برندها بتوانند تبلیغات خود را به کاربران قبلی و قدیمی که برایشان مهم است برسانند. به این ترتیب شانس اینکه کاربر مجددا درگیر تبلیغات و وارد خط لوله تبدیل شود، افزایش مییابد.
ریتارگتینگ میتواند به کسب و کار شما کمک کند تا از بودجه بازاریابی خود بهتر استفاده کند و تقریباً همه جنبههای استراتژی ریتارگتینگ گسترده تری شما را تکمیل کند.
۱. ریتارگتینگ چیست؟
ریتارگتینگ یک استراتژی در بازاریابی دیجیتال است که کاربرانی را که اخیراً از وب سایت یک برند بازدید کردهاند یا با یک تبلیغ قدیمیتر آن برند درگیر هستند، شناسایی میکند و تبلیغات بیشتری را به آنها ارائه میکند. این استراتژی در نظر گرفته شده است تا تعامل را افزایش داده و در نهایت نرخ تبدیل را تغییر دهد.
جرارد لافوند، معاون ارشد دیجیتال در آژانس بازاریابی LEWIS می؛وید: “ریتارگتینگ یک استراتژی دیجیتال است که برای به حداکثر رساندن مخارج رسانه با ارائه تبلیغات مجدد به کاربران گرم، استفاده میشود. با درگیر کردن بازدیدکنندگانی که به مشتری تبدیل نشدهاند اما اخیرا از سایت دیدار داشتهاند، در حال ارائه تبلیغاتی هستید که به احتمال زیاد منجر به تعامل خواهند شد، مانند کلیک دوباره روی تبلیغ، و تکمیل نرخ تبدیل احتمالی – به طور معمول پر کردن یک فرم، بازدید از سایت یا معامله.”
دلیل منطقی بودن یک تبلیغ ریتارگتینگ این است که یک کاربر که قبلاً با یک تبلیغ درگیر بوده است حداقل کمی علاقه به آن محصول یا خدمات مرتبط دارد. به جای هزینه کردن وجوه بازاریابی برای ارائه تبلیغات به کاربرانی که ممکن است علاقمند باشند یا علاقمند نباشند، اغلب برندها را ایجاب میکند تا آگهی ریتارگتینگ را به کاربرانی ارائه دهند که قبلاً میزان علاقه خود را نشان دادهاند.
جو هارولو، مدیر بازاریابی دیجیتال در شرکت دیجیتال تائو میگوید: “ریتارگتینگ کمک میکند تا مشتریان بالقوه را مجدداً جذب کنید و پیشنهاد خود را دوباره مقابلشان قرار بدهید. این استراتژی میتواند تأثیر بزرگی بر فروش بگذارد، زیرا افرادی مجددا مورد بازاریابی قرار میگیرند که از قبل کمی علاقه نشان دادهاند.”
مطلب مرتبط: ۴ نکته درباره تاثیر رنگ در فروش و بازاریابی در کسب و کار
۲. ریتارگتینگ چگونه کار میکند؟
ریتارگتینگ میتواند در تعدادی کانال و پلتفرمهای تبلیغاتی رخ دهد. این استراتژی با تنظیم تبلیغات و فراخوانی برای اقدام با فناوری مناسب برای ردیابی برداشتها و مشارکت کاربر آغاز میشود.
لافوند میگوید: “کانال های اصلی برای ریتارگتینگ جستجو و نمایش است. بهترین راه برای صاحبین کسب و کارهای کوچک برای شروع ریتارگتینگ خود اطمینان از همه پیگیریهابه درستی تنظیم شدهاند.”
هنگامی که شما توانایی پیگیری فعالیتهای مخاطبان خود را به صورت آنلاین داشته باشید، میتوانید دقیقاً مشخص کنید که کدام نوع مشتری بالقوه را مجددا بازاریابی کنید. به طور کلی، ریتارگتینگ بیشتر روی کاربرانی متمرکز میشود که ابراز علاقه کردهاند خرید کنند اما به هر دلیلی از قیف تبدیل در این مسیر خارج شدهاند.
لورا آراندا ریورا، بازاریاب ارشد در Freepik میگوید: “ریتارگتینگ یکی از موثرترین تکنیکهای تبلیغاتی در سطح نرخ تبدیل است، زیرا ما تلاش خود را به سمت کاربرانی که قبلاً در فروشگاه ما بودهاند و بنابراین به محصولات و خدمات ما علاقه داشتهاند، هدایت میکنیم. با ریتارگتینگ، ما تصمیم خواهیم گرفت که کدام یک از کاربرانمان را تحت تأثیر قرار دهیم. به عنوان مثال، میتوانیم فقط به افرادی که در 30 روز گذشته سبد خرید را رها کردهاند، توجه کنیم.”
۳. نمونه هایی از ریتارگتینگ
اگر محتوای تبلیغاتی را برای یک تیشرت جالب در فید رسانههای اجتماعی خود دیدید و پست را لایک کردهاید، به احتمال زیاد دوباره همین تبلیغ را در فید خود مشاهده خواهید کرد به این دلیل که یک برند شما را به عنوان یک کاربر بالقوه علاقمند شناسایی کرده و تبلیغات خود را برای شما ریتارگتینگ کرده است.
به گفتهی لافوند: “اگر مشتریان بالقوه شما در حال گذراندن زمان روی پلتفرمهای رسانههای اجتماعی هستند، ممکن است منطقی باشد که از ویژگیهای ریتارگتینگ آن پلتفرم استفاده کنید. آیا تاکنون فکر کردهاید که چرا تبلیغی را که قبلا در فیسبوک برای یک محصول تازه دیدهاید، مجددا مقابل دیدتان میآید؟
به همین ترتیب ، ریتارگتینگ جستجو بر بازگرداندن بازدیدکنندگان قبلی وبسایت که به مشتری تبدیل نشدهاند، با هدف افزایش نرخ تبدیل متمرکز است.
مطلب مرتبط: ۵ رایج ترین اشتباهات بازاریابی شبکه های اجتماعی (و نحوه برطرف کردن آنها)
۴. ریتارگتینگ در مقابل بازاریابی مجدد
اصطلاح “ریتارگتینگ” اغلب با “بازاریابی مجدد ” به صورت متناوب به کار میرود. با این حال، تفاوت کمی بین این دو وجود دارد. در حالی که ریتارگتینگ و بازاریابی مجدد هر دو برای به دست آوردن مشتریان بالقوهای است که قبلاً به محصولات یا خدمات یک برند علاقه نشان دادهاند در حالی که بازاریابی مجدد از طریق ایمیل انجام میشود.
هارولو میگوید: “بازاریابی مجدد عمل بازگرداندن افراد به کسب و کار شما از طریق تبلیغات الکترونیکی و دستیابی به افرادی است که در وب سایت شما تعامل خاصی داشتهاند. با این حال، ریتارگتینگ بیشتر روی تبلیغات پولی و ردیابی رویدادهایی تمرکز دارد که در وب سایت یا کمپینهای تبلیغاتی شما اتفاق میافتد. [مانند] کلیک روی محصول، کلیک روی تبلیغ و پر کردن فرم.”
تفاوت امروز در اصطلاحات تا حد زیادی معنایی است. ریتارگتینگ و بازاریابی مجدد هر دو بخشی از استراتژی هستند که کاربران قبلاً درگیر را مجددا به سمت برند جذب و آنها را به مشتری تبدیل میکنند. تفاوت عمده این دو کانالی است که با استفاده از آن استراتژی انجام میشود.
لافوند گفت: “این واژهها این روزها به طور نسبتاً برابر با هم استفاده میشوند. اما گر بخواهیم دقیقتر تعریف کنیم، بازاریابی مجدد به صورت اختصاصی بیشتر از طریق ایمیل در نظر گرفته میشود و ریتارگتینگ مبتنی بر سایت یا کوکی است. هر دوی این استراتژیها کاربران را به سمت تکمیل یک اقدام در سایت هدایت میکنند اما مسیر طی شده میتواند متفاوت باشد. ”
۵. چگونه ریتارگتینگ مکمل سایر استراتژیهای بازاریابی است؟
ریتارگتینگ، تمام جنبههای استراتژی بازاریابی گستردهتر دیجیتال را تکمیل میکند، زیرا مشتریان احتمالی وسط تا پایین قیف را که هنوز به مشتری تبدیل نشدهاند شناسایی میکند و محصولات و خدمات شما را در ذهن آنها نگه میدارد. با ارائه مجدد تبلیغات یا CTA به کاربرانی که قبلاً خرید را در نظر گرفته بودند یا به کالا یا خدمات شما علاقه نشان دادهاند، شانس این را افزایش میدهید که در نهایت مشتری شوند. بدون ریتارگتینگ، شانس اینکه کاربر تعامل اولیه را فراموش کرده و هرگز به صفحه وب برند شما برنمیگردد، قابل توجه است.
به گفتهی لافوند: “بازاریابی مجدد ابزاری قدرتمند برای بازاریابی است که برند شما را تکمیل میکند و نرخ تبدیل شما را در قیف بازاریابیتان هدایت میکند. این استراتژی باید مکمل تمام تلاشهای بازاریابی شما باشد.”
۶. چگونه میتوان با ریتارگتینگ نرخ تبدیل را افزایش داد
نکات زیر میتواند به شما در افزایش نرخ تبدیل کمک کند – خواه این تبدیل به معنای فروش، ثبت نام یا برخی اقدامات دیگر – در طول کمپین شما باشد:
– CTAهای ساده را شامل کنید.
تبلیغات ریتارگتینگ باید متفاوت از مواردی باشد که برای بالا بردن سطح آگاهی عمومی از برند در نظر گرفته شده است. کاربرانی که مجددا به سمت برند شما هدایت میشوند احتمالاً با CTAهای واضح و ساده مانند “همین حالا خرید کنید” یا “بیشتر بدانید” درگیر میشوند. این CTAها را با زبان کوتاه و ضروری ارائه بدهید و آنها را به راحتی قابل کلیک کنید تا مشتری احتمالی را به صفحه فرود مورد نظرتان منتقل کنید.
– آزمایش A / B را انجام دهید.
برای اینکه بدانید کدام نوع تبلیغات برای کمپین ریتارگتینگ شما موثرترین است، دو نسخه مختلف از یک آگهی مشابه را آزمایش کنید. پس از یک دوره آزمایشی مختصر، بررسی کنید که کدام نسخه باعث تعامل بیشتر میشود.
– در مورد گزینههای ریتارگتینگ خلاق باشید.
ریتارگتینگ تبلیغات میتواند استاتیک، پویا یا حتی مبتنی بر فیلم باشد. بسته به آنچه که برای ارزش پیشنهادی شما و بخش مخاطبان شما مناسب است، برای تازه نگه داشتن چیزها، انواع مختلفی از تبلیغات را در نظر بگیرید.
– از خستگی تبلیغ آگاه باشید.
هنگام ریتارگتینگ، مراقب باشید که مشتریان احتمالی را خسته نکنید. کاربران به سرعت از دیدن تبلیغات مشابه از یک برند خسته میشوند. بارها و بارها نمایش دادن آگهیهای تبلیغاتی به آنها میتواند نتیجه عکس داشته باشد و باعث شود مشتری احتمالی برای همیشه از فرایند تبدیل خارج شود.
– پیوسته رویکرد خود را بهینه کنید.
اجازه ندهید که کمپین ریتارگتینگ شمل به صورت خودکار اجرا شود. بهترین کمپینهای ریتارگتینگ مواردی هستند که برندها مرتباً ارزیابی و بررسی میکنند. دائماً کمپین ریتارگتینگ خود را مورد بازدید قرار دهید، دادهها را بررسی کنید و فرصتهای موجود را برای بهبود آن در نظر بگیرید.
استراتژی ریتارگتینگ روشی پیشرفته برای استفاده مجدد از کاربران علاقمند قبلی، با تکیه بر بینشهای داده محور و روش ای ردیابی پیشرفته برای افزایش نرخ تبدیل در بین مخاطبان هدف است. با این حال، مفهوم پشت آن ساده است: اگر به کاربرانی که از قبل علاقمند مالا یا خدمات شما هستند (یا حداقل در مورد آن کنجکاو بودهاند) دسترسی پیدا کنید، نرخ تبدیلتان افزایش خواهد یافت. اگر این استراتژی به درستی انجام شود به راحتی میتواند به شما در افزایش نرخ تبدیل و بهبود بازده کلی سرمایهگذاری در استراتژی بازاریابی دیجیتال کمک کند.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – سارا فیضی
منبع: business
ریتارگتینگ چیست: ۶ نکته درباره تبلیغات بازهدف گذاری
برچسب ها بازاریابیریتارگتینگریتارگتینگ چیستمارکتینگکسب و کار
- مطلب قبلی طرز تهیه ۲ غذای بین المللی بسیار خوشمزه که هوش از سرتان میبرد
- مطلب بعدی ۱۱ کار ممنوعه که نباید فرزندانتان در این تابستان کرونایی انجام دهند