یافتههای عصبشناس مشهور دنیا در باره تاثیر مغز بر مغز انسان
روزه فرآیندی است که طی آن یک فرد برای مدتی از خوراکی چشمپوشی میکند تا به یک هدف جسمانی یا معنوی برسد. نکات مثبت روزه گرفتن همیشه بحث برانگیز بودهاست، آدمها وقتی روزه هستند، چشماندازهای جدید، تمرکز ذهنی تازه، اصول مستحکمتر و رابطهی شفافتری را با جسمشان تجربه میکنند. با این وجود، علم اخیرا شواهد شگفتانگیزی را آشکار کردهاست که از این آیین قدیمی حمایت میکند. در این نوشتار با یافته های علمی یک عصب شناس مشهور درباره تاثیر روزه بر مغز انسان آشنا خواهید شد.
مارک متسون رییس فعلی آزمایشگاه عصبشناسی در موسسهی ملی کهنسالی است. متسون یکی از بهترین پژوهشگران دنیا است که متخصص سازوکار سلولی و مولکولی اختلالات گوناگون مخرب اعصاب، مانند بیماریهای پارکینسون و آلزایمر است. یافتههای او و پژوهشگرانی مانند او شگفتانگیز است، هرچند ممکن است تهدیدی برای مفاهیم فعلی علوم بهداشت و سلامت به حساب بیاید.
ما نمیتوانیم به موضوع روزه به عنوان روشی برای درمان بیماران نگاه کنیم، چون شرکتهای بزرگ درمانی منافع زیادی دارند که اجازه نمیدهند ما تصویر کلی را ببینیم. میدانم اینطور به نظر میرسد که من مردی دیوانه هستم و توهم توطئه دارم، اما این حقیقت دارد. در طول دو دههی گذشته شیوههای علمی بیشتر و بیشتری بررسی و بازبینی شدهاند. برندهای داروسازی حرفهی پزشکی را خریدهاند.
در آن سوی شرکتهای داروسازی صنعت خوراکی است و هرکسی با استفاده از گرایش آدمها به بهداشت و سلامتی پول در میآورد. هرچه ما بیشتر میخوریم، آنها بیشتر پول در میآورند. اگر روزه به یک آیین و شیوه پذیرفته تبدیل میشد، ممکن بود آنها میلیونها دلار ضرر کنند. هرچند نتایج آزمایشهای ما نشان میدهد روزه برای سلامتی مفید است، اما پژوهش بیشتری نیاز است. با وجود این چیزهایی که مشاهده کردهایم خیلی هیجانانگیز است.
متسون و یک پژوهشگر دیگر در ژانویه در مجلهی نیچر ریویوز نئوروساینس گزارش کردند “مدتها است میدانیم تغییرات رژیم غذایی روی مغز تاثیر میگذارند. کودکانی که از صرع رنج میبرند، وقتی کالری دریافتی را محدود میکنند یا روزه میگیرند، با حملات کمتری مواجه میشوند. این اعتقاد وجود دارد که روزه به آغاز اقدامات محافظت از مغز در برابر حملات صرع کمک میکند. این اقدامات علائم برانگیختگی بیش از حد را که اغلب در مغزهای صرعی دیده میشود خنثی میکنند. (همچنین رژیمهای غذایی خاصی که چربی زیاد و کربوهیدرات کمی دارد برای بعضی کودکان صرعی مفید بودهاست.) مغزهای نرمال وقتی بیش از نیاز تغذیه میشوند، میتوانند نوعی دیگر از برانگیختگی کنترلنشده را تجربه کنند که برای عملکرد مغز مضر است.”
آزمایشات روزه روی حیوانات نتایج شگفتانگیزی داشتهاست.
“محدودیت کالری طول عمر را افزایش میدهد و بیماریهای مزمن مربوط به افزایش سن را در گونههای مختلف از قبیل خرگوشها، موشها، ماهیها، مگسها، کرمها، قارچها به تاخیر میاندازد. سازوکار یا سازوکارهای این اتفاق نامشخص است.”
ما میتوانیم اثبات کنیم روزه یا رژیمهای غذایی با کالری محدود تاثیر مثبتی دارد که چگونگی آن برای ما هنوز مبهم است. وقتی گرسنه میشوید، بدن و مغز وارد ‘حالت بقا’ میشود. فهرست اولویتدهی به عملکردهای جسمانی تغییر میکند، و این عملکردها با بیشترین کارایی ممکن برای ذخیرهی منابع انجام میشود. یک واکنش روشن در این راستا افزایش تولید پروتیین است که رشد نورونها، ارتباط بین نورونها، و قدرت سیناپسها را بهبود میبخشد.
جدا کردن علم از سیاست اینجا دشوار خواهدبود. این موضوع موضوعات زیادی را بسط میدهد که یا برای آدمها خیلی مهم است یا منبع درآمدشان را از بین میبرد. این ترس از جلو آمدن که ناشی از چیزهایی است که شاید از دست بدهیم، تضعیفکننده است.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده_مینا بنادکوکی
منبع: د اسپریت ساینس
یافتههای عصبشناس مشهور دنیا : روزه عملکرد مغز را بهبود میبخشد
برچسب ها تأثیر روزهروزهعملکرد مغز
- مطلب قبلی ۶ روش که شریک زندگی شما به پیشبرد کارتان کمک میکند
- مطلب بعدی ۵ روش عالی برای افزایش اعتماد به نفس