اصول شبکه های اجتماعی :۱۶ اصل شبکه های اجتماعی که باید رعایت کنید
شبکه های اجتماعی ابزارهایی خارقالعاده و منبع سرگرمی، اخبار، اطلاعات و بسیاری چیزهای دیگر هستند. حتی اگر زمان زیادی را در شبکههای اجتماعی سپری نمیکنید، فعالیت شما در همان زمان اندک هم بر شما تاثیر خواهد گذاشت. در اینجا اصول شبکه های اجتماعی و ۱۶ اصل مهم آن که باید رعایت کنید آمده است.
شبکههای اجتماعی ابزارهایی خارقالعاده و منبع سرگرمی، اخبار، اطلاعات و بسیاری چیزهای دیگر هستند. حتی اگر زمان زیادی را در شبکههای اجتماعی سپری نمیکنید، فعالیت شما در همان زمان اندک هم بر شما تاثیر خواهد گذاشت. در حقیقت، هر چیزی روی فیسبوک، توییتر یا هر حساب دیگری بهاشتراک میگذارید میتواند زندگی حرفهای و شخصی شما را تحتتاثیر قرار دهد. و اگر دوستان یا دنبالکنندگانی از محیط کارتان یا زندگی شخصیتان داشتهباشید، بهاشتراکگذاشتن مطالبی که برای هر دو گروه مناسب باشد اهمیتخواهدداشت. برای نمونه ممکناست رییستان عکس نامناسبی را که پس از مهمانی آخر هفته گذاشتهاید دوستنداشتهباشد.
بهعلاوه، فکر نکنید صرف اینکه اینجا اینترنت است شما کمابیش ناشناس هستید. قواعد ادب در جامعه تا حد زیادی در این محیط نیز مصداق دارند. در اینجا ۱۶ مهمترین اصول شبکه های اجتماعی می آید که باید به آنها پایبند باشید.
۱.دهنلق نباشید
این نکته که در دوران مدرسه صادق بود، در شبکههای اجتماعی نیز صادق است. این از اصول شبکه های اجتماعی است. اینکه شما راز کسی را میدانید دلیل نمیشود بقیه هم باید بدانند! اطلاعات محرمانه را محرمانه نگهدارید – هم در مورد دوستانتان و هم در مورد محیط کارتان. اگر شرکتتان روی چیز تازه و هیجانانگیزی کار میکند، بگذارید شرکت زمان انتشار اخبار دربارهی آن را مشخصکند. اگر یکی از دوستانتان باردار است یا قصد طلاقگرفتن دارد، تا زمانیکه دوستتان چیزی نگفتهاست آن را پیش خودتان نگهدارید.
مطلب مرتبط: ۶ اشتباه رسانه های اجتماعی و راهکارهایی برای مقابله با آنها
۲.قانون کپیرایت را رعایتکنید
بهاشتراکگذاشتن گفتاوردها، تصویرها و دیگر چیزهای جالب روی فیسبوک و توییتر لذتبخش است، اما مطمئنشوید بهشکل مناسب به منابع آنها ارجاعدادهاید. ماهیت غیررسمی رسانههای اجتماعی به این معنی نیست که میتوانید شعر آدم دیگری را بدون ارجاع مناسب روی وبلاگتان بگذارید. اگر شک دارید، از علامت نقلقول استفادهکنید، و اگر نمیدانید چهکسی فلان مطلب را نوشتهاست یا بهمان عکس را برداشتهاست، از دوستانتان بپرسید؛ معمولا یکی هست که بداند. این اصول شبکه های اجتماعی را فراموش نکنید.
۳.هویت ناشناس نداشتهباشید
صرف اینکه چیزی را با نام کاربری متفاوتی بهاشتراکمیگذارید فکر نکنید هیچکس شما را پیدا نمیکند. ما آدمها شهرت خوبی در پنهانکردن رد پایمان نداریم. تا زمانیکه در این کار خبره نشدهاید و با ریزهکاریهای آدرس آیپی و سایر فناوریهای ردیابی آشنایی پیدا نکردهاید، مواظب چیزهایی که روی اینترنت میگذارید باشید. خیلی وقتها مطلبی که بهوسیلهی تلفن همراه یا لپتاپ دیگری بهاشتراکمیگذارید، حتی با وجود استفاده از حساب کاربری ناشناس، ممکناست به صاحب تلفن همراه یا حساب اینترنت برگشتدادهشود.
۴. از اصول شبکه های اجتماعی است که قلدرینکنید
متاسفانه این مورد را باید حتی به افراد بالغ نیز بهدفعات گوشزد کرد. ناسزا نگویید. به کسی توهیننکنید. کارهایی که شخصا یا در محیط کار انجامنمیدهید انجامندهید. اگر چنین کارهایی را در محل کارتان هم انجاممیدهید، شاید بد نباشد قدری به چیزهایی که دربارهی آداب معاشرت در محیط کار به شما گفتهاند توجهکنید یا در دورههای آموزشی مربوطه شرکتکنید.
۵.با غریبهها دوستنشوید
اگر قصدتان صرفا فروختن اجناستان به آدمها است، با آنهایی که نمیشناسید دوستنشوید. کار خوشایندی نیست و شما هم بهسرعت اعتبارتان را از دست خواهیدداد. بهعلاوه، اگر تنها چیزی که دوستان واقعیتان میبینند در رابطه با فروختن اجناس باشد، شاید آنها را هم از دست بدهید. این از اصول شبکه های اجتماعی است.
۶.به این و آن دعوتنامهی بازی نفرستید
البته این مورد دربارهی سایر چیزهایی که وقت را تلفمیکنند هم صادق است. اگر شما و تعدادی از دوستانتان بازی Scrabble یا هر بازی دیگری را دوستدارید، فقط از همانها برای شرکت در بازی بازی دعوتکنید و برایشان دعوتنامه بفرستید. بعضی آدمها بهشدت از اینجور دعوتنامهها بدشان میآید و حتی دوستیشان را با صمیمیترین افراد بهدلیل دریافت آنها لغو میکنند.
۷.وقتی عصبانی هستید چیزی بهاشتراکنگذارید
یا وقتی غمگین هستید، خستگی راه یا روز به تنتان ماندهاست یا هر مورد مشابه. کافی است یکبار این کار را امتحانکنید تا دلیلش را بفهمید. در کل هیچکس دوستندارد آدمی را ببیند که دائما مطالب منفی بهاشتراکمیگذارد. سعیکنید بیشتر پستهایتان شاد، خوش رنگ و لعاب، بامزه یا الهامبخش باشد. اگر اتفاق ناگواری در زندگیتان افتادهاست و میخواهید دیگران برایتان دعا کنند یا کمکتانکنند، از شبکههای اجتماعی استفادهکنید. اما قصهی چوپان دروغگو همیشه خاطرتان باشد؛ اگر همیشه مطالب غمگین یا منفی بهاشتراکبگذارید، زمانیکه واقعا اتفاق بدی بیفتد بیشتر دوستانتان بهسادگی از روی پستتان خواهندگذشت.
۸.مطالب مثبت بهاشتراکبگذارید
بهیاد داشتهباشید چیزهایی که بهاشتراکمیگذارید تا مدت زیادی باقیخواهندماند و میتوان آنها را از طریق موتورهای جستوجو پیدا کرد. مطمئنشوید مطالبتان مثبت هستند و بهترین جنبهی شخصیتتان را بازتابمیدهند. آنهایی که سعیکردهاند پستهای بد یا اشتباهشان را پاککنند بیشتر اوقات به بنبست خوردهاند، چون ممکناست سایرین از پست کذایی اسکرینشات بگیرند و آن را برای همیشه ماندگار کنند. حذفکردن همیشه به معنای پاککردن نیست.
مطلب مرتبط: آیا رسانه های اجتماعی اعتیادآور هستند ؟
۹.حسابهای کاربری مجازیتان را بررسیکنید
حسابهای کاربری مجازیتان را یکدست نگهدارید. اگر در رسانههای اجتماعی حسابهای کاربری دارید که دیگر از آنها استفادهنمیکنید (مایاسپیس خاطرتان هست؟) آنها را حذفکنید یا بهطور مرتب بروزرسانیشانکنید. مطمئنشوید تمام حسابهای کاربریتان همان اطلاعاتی را نشانمیدهند که میخواهید جهان ببیند.
۱۰.مسئولیت کارهایتان را در فضای مجازی بهعهده بگیرید
آیا در محیط مجازی پرخاشگری کردهاید؟ آیا عمیقا بنا به دلایلی خاص از شرکتی گله دارید؟ اگر چیزی گفتهاید که باید پای آن بایستید، پای آن بایستید. حرفتان را پسنگیرید یا تکذیبنکنید. اگر داستانتان صادقانه باشد و بهشکل ناپسندی گفتهنشدهباشد، آدمها اغلب تمایل شما را برای بازپسنگرفتن حرفتان ستایشمیکنند. اگر واقعا اشتباهکردهاید و حرفی گستاخانه یا قلدرمأبانه زدهاید، به آن اعترافکنید، معذرتخواهیکنید و از آن بگذرید.
۱۱.ارزش اضافهکنید
چه وبلاگنویس باشید، چه مشاور املاک، چه پزشک یا مشغول به هر حرفهی دیگری، سعیکنید به حوزهی کارتان ارزش اضافهکنید. در محلهتان خانهی خوبی برای اجارهکردن میشناسید؟ آن را بهاشتراکبگذارید. دربارهی شیوهی درمان جدیدی برای بیماری مطلبی خواندهاید؟ آن را بهاشتراکبگذارید. مقالهی تازهای دربارهی مزایای مقالههای خوب نوشتهاید؟ آن را بهاشتراکبگذارید. مردم تشنهی اطلاعات هستند. اگر چیزی میدانید، بگذارید دوستانتان هم آن را بداننند.
۱۲.اهمیتدهید
همیشه مهربانی و اهمیت پیشهکنید. اگر اطمینان ندارید فلان آدم مطلب خاصی را دوستدارد یا نه، آن را بهاشتراکنگذارید. پیش خودتان فکر کنید چه حسی به شما دست میداد اگر آدم دیگری بدون آگاهیتان آنجور اطلاعات را دربارهی شما بهاشتراکگذاشتهبود.
۱۳.اول فکر کنید
پیش از بهاشتراکگذاشتن چیزی دربارهی آن دربارهاش فکر کنید. آیا برای دوستانتان واقعا مهم است صبحانه چه خوردهاید یا چند کیلومتر دوچرخهسواری کردهاید؟ اگر در رستوران معروفی غذا نخوردهاید، کیک عجیبوغریب و منحصربفردی نپختهاید یا با دوچرخهتان تا شهری دور نرفتهاید، خوب است بعضی اطلاعات را برای خودتان نگهدارید. بهکلام ویراستار کتاب نویسندهی این سطور: “شاید برای شما مهم باشد، اما نه برای بقیه.” میدانم اینکه کسی به صبحانهخوردن شما اهمیت نمیدهد ناراحتکننده است؛…واقعا ناراحتکننده است؟ واقعا؟؟
مطلب مرتبط: ۵ درس بزرگ از تلگرام که کاربرانش را شگفتزده کرد
۱۴.در تگکردن دقت بهخرجدهید
تگکردن دوستانمان در نظرها، نوشتهها و تصاویر لذتبخش است، اما در این کار دقت بهخرجدهید. تنها در صورتیکه آن نظر یا تصویر بهطور مستقیم به آن شخص ارتباط دارد او را تگکنید. دوستانتان هم مانند خود شما دوستندارند با اعلانهای مربوط به تگها بمبارانشوند. تنها در صورت ضرورت تگکنید.
۱۵.دستور زبان را در نوشتههایتان رعایتکنید
نمیگویم باید نویسندهی قهاری باشید، اما واقعا دوستدارید جوری بهنظر برسید که انگار تابهحال یک کتاب هم نخواندهاید؟ حتی روی تبلت؟ شیوهی نگارشتان (که شامل دستور زبان و املای کلمات میشود) بازتاب شما و میزان اهمیت شما نسبتبه چیزی است که سایرین از جانب شما میشنوند یا میبینند. اگر حرفهای پست میگذارید، همیشه پیش از هر چیز نوشتهتان را از حیث دستور زبان و املا بررسی کنید. حرفهایها همیشه باید توانا و باهوش در نظر دیگران جلوهکنند. هیچکس پیش پزشکی نمیرود که روی صفحهاش مینویسد: “Best matab ۴ best ppl. Nerkhe ali; Q no. ۱”.
۱۶.در فضای مجازی مشارکت داشتهباشید
هیچچیز آزاردهندهتر از دوستبودن با آدمی نیست که تنها دربارهی خودش یا کسبوکارش مطلب بهاشتراکمیگذارد و هیچوقت مطلبی را لایکنمیکند و نظری نمیگذارد. من روی فیسبوک چند دوست دارم که بهنظر میرسد ساکت و مرموز پشت دستگاهشان مخفیشدهاند، یا اینکه تصور میکنند چون در کسبوکارشان بسیار محبوب و شناختهشدههستند، برای “حضور در جمع سایرین” بیش از حد خوب تشریفدارند. در این شبکهها فعالیت داشتهباشید. تولد کسی را تبریک بگویید. عکسی را لایککنید. توصیهای داشتهباشید. هیچکس آدمهای گوشهنشین را دوستندارد.
نویسنده: میشل هوگان
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده
منبع: لایف هک
اصول شبکه های اجتماعی :۱۶ اصل شبکه های اجتماعی که باید رعایت کنید
برچسب ها ابزار خارق العادهاصول شبکه های اجتماعیبه اشتراک گذاریسرگرمیشبکه های اجتماعیفضای مجازیقانونمطالب مثبت
- مطلب قبلی خواص لیمو ترش: ۱۱۰ خاصیت لیمو ترش برای زیبایی، سلامت و درمان +مضرات
- مطلب بعدی ۵ توصیه جدید و عالی برای موفقیت در کسب و کار و زندگی